כבר יותר מ-44 שנים שנצרת היא ביתה של מסעדת דיאנא. המסעדה המוכרת והאהובה הוקמה בתחילת הדרך על-ידי אבו אלדוחול ספאדי, שהביא למגזר הערבי את בשורת פירות הים עוד בשנות ה-70. בשנת 1993 עבר ניהול המסעדה לידי ילדיו, השומרים על מסורת אביהם, על המתכונים ועל רמת האיכות הגבוהה לה הורגלו.
שוכנת בנצרת, מסעדת כיתאבון מבוססת על קונספט מיוחד במינו: ככה זה כאשר חווית הבילוי של מסעדה מזמינה, פוגשת אירועי תרבות שמפרים את הנשמה. במסעדת כיתאבון בנצרת אפשר ליהנות מתערוכות, אירועי אקטואליה וערבי שירה, לצד ארוחה טובה וקפה משובח. התפריט של מסעדת כיתאבון מכיל טעמים אותנטיים אך בריאים, ללא כל טיגון.
לה ויולה היא מסעדת בשרים בנצרת עילית, המציעה ארוחה מדהימה מול נוף הר תבור. בתפריט העשיר ומגוון תוכלו למצוא מנות איכות בסגנון איטלקי ומזרחי: סלטים, בשרים, פירות ים, דגים, פסטות ועוד, וכמו כן גם מבחר קינוחים מטריפים שישאירו לכם חוויה בטעם מתוק. לה ויולה – פיסת אירופה קטנה בנצרת עילית – מקום לאירועי גורמה מלאי קסם.
אין אדם שמבין במסעדות בצפון ולא מכיר את מסעדת הצומת מנצרת. המקום הפך כבר מזמן למוסד. המסעדה של משפחת חאמד – שבניה מתמחים ומתעסקים בבשרים כל חייהם וידועים כמקצוענים אמיתיים בתחום – צמודה לקצביה של המשפחה, ומגישה נתחי בשר מיוחדים וטריים, שמתאפיינים ברמתם גבוהה. לצד הבשרים סלטים מקוריים שמוכנים במקום מדי יום. אתר Ynet בחר במסעדת הצומת כשנייה ברמתה מכל השיפודיות בארץ.
מסעדת “פורטיולי” השוכנת בנצרת עילית מציעה לתושבי הסביבה ולכל אורחיה אוכל בסגנון איטלקי מושקע – ארוחות בוקר מפנקות, פיצות, פסטות, סלטים, ובשרים, דגים ופירות ים, ויש אפילו סושי. בפורטיולי תמצאו מקום מעוצב עם מרפסת משגעת, מזרקת מים, מוזיקה נעימה ואפילו נרגילות. וכמובן – אוכל משובח, מגוון וטעים טעים. פורטיולי – לבילוי מהנה במיוחד, שאין כמותו עוד בכל הגליל והצפון.
"מסעדת השמן והזיתים" הוא שמה מעורר התיאבון והמבטיח של מסעדה ים-תיכונית בנצרת שחוגגת את העושר של המטבח המקומי עם מנות בשרים, דגים ופירות ים. המקום מתמחה באוכל הערבי האסלי ובאירוח מכל הלב בעיצוב חם יפהפה.