ערב רב של ניחוחות משגעים

ה"סויה נודלס בר" מהמושבה הגרמנית בירושלים היא מסעדה כשרה בה אפשר ליהנות ממנות אסיאתיות מצוינות וגדולות, שמגיעות לשולחן במהירות שיא, שמחירן הוגן ושהן גם טעימות. השירות נהדר ופשוט כיף לבלות שם
בערב מעט קריר, שהיה ערבו של היום הראשון של עונת האביב הנפלאה הבאה עלינו לטובה, נפגשתי עם אלה לארוחה משותפת. אלה היא בת דודתי היקרה אשר חזרה מארצות הים הרחוק, לא נפגשנו כמה שנים טובות, וזו הייתה הזדמנות להשלים פערים ולחדש קשרים, איזה כיף. את ה"סויה נודלס בר" שאליה הלכנו – מסעדה אסיאתית כשרה – תמצאו ממש מהר, שכן היא מצויה בלב המושבה הגרמנית, ברחוב רחל אימנו, רחוב הנושק לעמק רפאים, הרחוב הראשי. כל ביקור שלי במושבה הוא חוויה שכן לתפישתי המושבה היא כמו תל-אביב הקטנה בתוך ירושלים. יש בה הכל מהכל, היא תוססת ומלהיבה. וזו כבר סיבה נהדרת להגיע לשם אבל יש עוד סיבה ושמה "סויה נודלס בר". ב"סויה נודלס בר" ישנו כמובן בר עץ מגניב עם כיסאות גבוהים, אך דעו שיש מקום לשבת גם בחוץ. ומה מתאים יותר לערב אביב שכזה?! אז ניחשתם נכון, אכן ישבנו בחוץ... ב"סויה" יש תחושה שהכל זמין, שכן, הטלוויזיה הפועלת ברקע מספקת ליושבי הבר מין תחושה של ביתיות. התחלנו את הערב בשתייה קלה, ומיד בחרנו כמה מנות מנצחות מהתפריט. אני כל כך אוהבת טעמים שונים, והתפריט של ה"סויה נודלס בר" אכן מספק את התאווה הקולינארית הזו שלי. הרי גם בבית אני חוטאת בניסיונות להכין אוכל עם ניחוחות של תאילנד, סין וכיוצא בזה. על שולחננו הונחה אחת ממנות הבית ברוקוליביף, אשר מורכבת מבקר מוקפץ עם ברוקולי, אגוזים ובצל ברוטב סויה ודבש. המנה הזו, ככל מנות הבית, מגיעה עם סלט אישי בריא ביותר (עגבניות, בצל, עלים ירוקים ונבטים) ובנוסף מתלווה אליה גם אורז מוקפץ. השילוב של הברוקולי עם הבקר היה מעניין והטעם כבש אותנו מיד. יש לציין שה"סויה נודלס בר" מצטיינים במיוחד בשירות מדהים מאין כמוהו. המנות מגיעות חיש מהר לשולחן, והן גדולות שחבל"ז, לכן המלצתי החמה – אנא הגיעו רעבים במיוחד עם בטן ריקה! עוד לא הספקנו לשבוע מהברוקליביף המעולה והנה הגיע אלינו מנה מאגף מפתה במיוחד בתפריט הלא הוא הנודלסים. מכל ההיצע בתפריט חפצנו הפעם בנודלס (אטריות ביצים) מוקפץ עם פרגית וירקות. במנה זו תוכלו להשתעשע עם תוספת של רוטב לבחירתכם. אנו בחרנו ברוטב אינדונזי הכולל: סויה, קארי ועשבי תיבול ומאוד הצלחנו. הטעמים של המנה היו מתקתקים ובלתי נשכחים עד לרגע זה. ~~~ נחנו לכמה רגעים מכל הטוב הזה, ואני בינתיים הספקתי לספר לבת דודתי על הניסיונות שלי להכין שעועית ירוקה עם שומשום, בצל ירוק ופטריות, אותה אני מקפיצה בווק שרכשתי לאחרונה, ולמתעניינים: השעועית נקנית על ידי כאשר היא טרייה ולא קפואה, והכנת המנה מהירה במיוחד. אז עוד לפני שסיימתי את סיפור השף שלי, הגיעה אל השולחן בחירתנו האחרונה מהתפריט. הפעם היה זה תענוג ממדור הסלטים: סלט צמחוני חם עם טופו, ירקות מוקפצים על מצע חסה ונבטים. כל המגוון הקולינארי הזה תובל ברוטב דלהי, שגם אותו בחרנו מרשימת הרטבים. רוטב הדלהי מורכב מקארי וחלב קוקוס. טעמו של הסלט היה חמים ומפנק. יאמי של ממש. דרך מצוינת לסיים את הארוחה. ב"סויה נודלס בר", חשוב להדגיש, המנות לא רק מושלמות אלא גם מגיעות מהר, שהרי השירות במקום מבחינתי מקבל ציון של יותר מעשר. יתרה מזו, המחירים ב"סויה" זולים ושווים לכל נפש וכיס, ובימים של לאחר מחאה חברתית אי-אפשר לפסוח על נתון חשוב שכזה. ה"סויה נודלס בר" הוא מקום כשר, כפי שכבר אמרתי, כך שהמסעדה הטובה הזו היא אופציה מצוינת בעבור שומרי הכשרות שביניכם. ב"סויה" גם עושים משלוחים, ואת זה אני זוכרת היטב מהימים הסטודנטיאליים שלי... זיכרונות טעימים! ב"סויה נודלס בר" נהנינו מאווירה ביתית, מאוכל מסקרן, אשר לו ערב-רב של ריחות מיוחדים הנישאים באוויר.. אל תחמיצו את הטעמים הייחודיים, האווירה הביתית, והמקום המקסים שבו שוכן כל זה – המושבה הגרמנית.