מתכוני שוקולד - נטע בשביל השוקולד


לפני שמתחילים, טיפ זהב מנטע - איך מאחסנים שוקולד:
כמו יין, שוקולד צריך להשמר במקום קריר - 15-18 מעלות,
יבש (עד 65% לחות) וחשוך הרחק ממוצרים בעלי ארומה חזקה.

 

הורים וילדים - "למבוגרים בלבד" ו"לראות את השוקולד"
לחצו על התמונות כדי להגדיל
 

מתוק בלב - 3 מתכוני שוקולד לכבוד חג השבועות - לחצו לצפייה

זמן תל אביב - "משקה שוקולטה - הכינו בעצמכם" / אפריל 2009
לחצו על התמונות כדי להגדיל


מעריב - "מה עושים עם קטנטנים?" / ינואר 2009
לחצו על התמונות כדי להגדיל

לניווט מהיר לחצו על המתכון הרצוי:
מרק שוקולד | שוקולד "נקניק" | בראוניז שוקולד קוקוס | אגסים בניחוח דבש בזיגוג שוקולד משובח |
מאפינס דבש | פונדו שוקולד | טרופל גלידה | משקה שוקולטה חם | משקה תבלינים מפנק |
עוגת שוקולד למכורים בלבד |

 

מרק שוקולד
ליום המשפחה ויום האהבה שחלים ממש באותו היום
מנה כיפית ומפתיעה שלא רק ילדים אוהבים משחק התוספות מפנק ומשתף את כל החושים..

המצרכים למרק השוקולד:
250 מ"ל חלב
250 מ"ל שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
30 גרם ג'נג'יר מסוכר קצוץ
45 מ"ל ליקר תפוזים
2 מקלות קינמון

להגשה:
מקל קינמון ארוך טבול בשוקולד
פתיתי שוקולד לבן

אופן ההכנה:
משרים את הג'נג'יר המסוכר עם הליקר ל 40 דקות מעבירים את הליקר והג'ינג'ר למעבד המזון
מרתיחים את החלב, השמנת והמקלות קינמון ביחד.
לאחר ההרתחה מסירים מהאש, מוצאים את המקלות קינמון ממיסים את שני סוגי השוקולד פנימה עד להמסה מוחלטת תוך כדי ערבוב.

עוגיות שקדים:
1/2 כוס סוכר
4 כפות דבש דבש
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גרם חמאה
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
1 כפית תמצית ווניל
2 כפות קמח
200 גרם שקדים פרוסים
3 כפות ברנדי

אופן ההכנה:
בכלי משרים את השקדים והברנדי למשך 1/2 שעה.
בסיר קטן שמים את כל החומרים חוץ מהקמח והשקדים מבשלים על אש נמוכה עד לקבלת בלילה רכה וחלקה,
מסירים מהאש ולאט לאט מוסיפים את הקמח מערבבים היטב שלא יהיו גושים.
מניחים על מגש נייר אפייה ובעזרת כף יוצקים עיגולים משטחים מעט וזורים מעל את השקדים.
אופים 4-5 דקות בחום של 170 מעלות עד להזהבה.

להגשה:
יוצקים את המרק לקעריות, מגרדים מעט שוקולד לבן במגרדת מניחים מקל קינמון ארוך טבול בשוקולד לערבוב המרק.
טובלים עוגיות שקדים ונהנים מהחיים הטובים.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

מתכון לפסח (ללא קמח) - "נקניק" שוקולד

חומרים להכנה:
8 מצות
1 כוס יין מתוק-מומלץ יין אדום
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית נס קפה
1/2 כוס פיסטוקים קלויים
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 כפות ליקר קוונטרו

אופן ההכנה:
1. לפורר את המצות ולהשרות ביין
2. ממיסים בסיר על אש קטנה את החלב, אבקת קקאו, שוקולד, סוכר והקפה הנמס
3. מסירים מהאש ומוספים את החמאה מערבבים עד להמסה ומוסיפים את הליקר
4. סוחטים את המצות ומוסיפים לתערובת
5. מחלקים את התערובת ל שלוש, מגלגלים בתוך נייר אלומניום לגליל מאורך מצננים במקרר,
6. לפני ההגשה לחתוך

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

ברואניז שוקולד וקוקוס
קוביות שוקולד קטנות מתוקות ונימוחות בפה, עוד בזמן האפייה העניים מהופנטות לעבר התנור...
מתי הבראוניז כבר יהיה מוכן...???

חומרים לתבנית מלבנית 35X25:
200 גרם שוקולד מריר נטיפים
200 גרם חמאה
330 גרם (2/3 1 כוסות) סוכר
4 ביצים טרופות
2 כפות ברנדי (לא חובה)
110 גרם (3/4 כוס) קמח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו משובחת
1/2 כפית מלח
1 כוס קוקוס

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. ממיסים בסיר חמאה, שוקולד, מוסיפים סוכר וטורפים היטב
3. מוספים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד, מוספים את הברנדי
4. מנפים בנפרד קמח, קקאו, ומלח ומוסיפים לתערובת, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם מבריק ואחיד
5. יוצקים לתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ 20- 25 דקות, הבראוינז יראו אפויים בדפנות אך המרכז המרקם עדיין רך
(וכך זה צריך להיות), מצננים
6. ניתן להקפיא לשעתיים, ופורסים עם סכין חדה טבולה במים רותחים.

אפשריות נוספות לפזר אבקת סוכר,
ניתן להחליף את הקוקוס בכוס אגוזי לוז.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••

 

מתכונים לראש השנה:

אגסים בניחוח דבש בזיגוג שוקולד משובח

מרכיבים:
8 אגסים גדולים
2 מקל קינמון
4 מסמרי ציפורן
3 כפות דבש
1 כוס ליקר דבש
1/2 כפית תמצית ווניל אמיתית

מרכיבים לציפוי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה

ההכנה:
מקלפים את האגסים אך משאירים את העוקץ, דוקרים קלות את האגסים בתחתית בעזרת מזלג, מניחים את האגסים בתבנית אפייה.
מוסיפים את שאר החומרים, אופים בחום בינוני 20-25 דקות, יש להרטיב את האגסים

הכנת הציפוי:
ממיסים בעדינות את השוקולד בבן מארי עם החמאה עד להמסה מוחלטת מסירים מהאש

להגשה:
מניחים אגס בצלחת מזלפים מעל את הסירופ מקשטים בעלי נענע אפשר להוסיף כדור גלידה ואז נהנים מהחיים הטובים


בתמונה (מצד ימין): אגסים בניחוח דבש בזיגוג שוקולד משובח


בתמונה (מצד שמאל): מאפינס דבש


מאפינס דבש
מתכון למאפינס שמלווה אותי מהיום הראשון של בתי, שלי, בגיל שנה וחצי היינו מכינות ביחד מערבבות מלקקות
צוחקות ומאוד נהנות הריח יצא לחדר מדרגות היינו עושים כמות כפולה בשביל אורחים בלתי "צפויים"...

לצורך ההכנה ניתן להשתמש בתבנית שקעים מסליקון אשר גמיש מאוד וקל להוצאה.

המרכיבים:
2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה
80 גרם חמאה
2 ביצים
מעט מלח
קליפה מגורדת מלימון אחד
1 כפית תמצית ווניל אמיתית
1/3 כוס דבש

ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה
יוצקים את כל הבלילה לתבנית לשים לב להשאיר מעט רווח כי המאפינס תופח
אופים 15 דקות או עד להזהבה

 

רוצים הפתעה מתוקה נא להטביע בתבנית לפני האפייה קוביית שוקולד ואז יש ממש חגיגה...

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••



פונדו שוקולד

מתאים לחגי האהבה ובכלל, לערבים רומנטיים במיוחד


"חיבוק משפחתי
ערב יורד ויש געגוע למישהו רחוק
נרקם במוחי רעיון למשהו מתוק
נעמדת ליד הכיריים
עם חיוך על השפתיים
ממיסה את השוקולד
מרתיחה את השמנת
מתבוננת בצבעים ואת הריח נושמת
שביל השוקולד ממלא את הבית באהבה
מחמם את הלב ומקבץ את המשפחה
וככה עם האצבע לטבול וללקק
להתענג על הטעם המפנק
על פני יש בת צחוק
ערב יורד ויש חיבוק... חיבוק"

מרכיבים:
300 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
300 גרם שוקולד מריר משובח
200 גרם שוקולד חלב משובח
1 מקל ווניל

לטבילה:
אננס, ליצ'י, פטל, פלחי הדר, בננה
תות שדה שלם, סוכריות גומי, נשיקות מרנג
מרשמלו, בראוניז, וכל המרבה הרי זה משובח

הצעת הגשה:
מקלות קינמון בציפוי שוקולד
אבקת נוגט אגוזי לוז
אבקת קקאו אדומה

אופן ההכנה:
1. מניחים את השמנת, החלב והמלח בסיר קטן.
חוצים את המקל הווניל לאורכו ומגרדים את הזרעים את תוך הסיר.
מוסיפים את התרמיל הווניל לסיר. מחממים לאט עד לנקודת הרתיחה.
מסירים מהאש, מרחיקים את תרמיל הווניל ומוסיפים את השוקולד,
מעבירים לסיר הפונדו שומרים על חומו של פונדו השוקולד על ידי נר דולק בתחתית.

2. חותכים את הפירות, את תותי השדה משאירים שלמים.

3. להגשה משפדים על שיפוד הפונדו מתערובת הפירות ושאר ההפתעות,
טובלים בשוקולד ונהנים החיים הטובים.

4. ניתן לערבב את הפונדו עם מקלות קינמון לטבול בשוקולד
ולאחר מכן לטבול באבקת נוגט או אבקת קקאו אדומה.




•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


טרופל גלידה
מתכון מרענן לימות הקיץ החמים

"אצלנו בחופש הגדול היינו
מתפנקים עם קינוח גלידה שסבתא
רשל נהגה להכין הפינוק התחיל
בהוצאת הגלידה מהמקפיא הייתי
נעמדת לידה ומוציאה כדורי גלידה
עם כפית אחד למגש אחד ללקק
ההכנה נמשכת שעה ושאר הנכדים
כבר היו פורשים מהמטבח אני
עדיין הייתי עומדת ומערבבת את
הגנאש, בחומרים המשובחים לא היו
פשרות איך סבתא הייתה אומרת "מה
שתכניסי למתכון ככה הוא ייצא"

מרכיבים:
250 מ"ל גלידת שוקולד
אבקת קקאו משובחת לציפוי

גנאש:
250 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה, קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה
2.5 כפות סוכר דק

אופן ההכנה:
1. מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה.
יוצרים 12 כדורי גלידה קטנים בעזרת כף מלון.
מניחים בתבנית ומקפיאים למשך שעה וחצי לפחות.

2. מכינים את הגנאש, שמים את השמנת והסוכר
בכלי בינוני ומערבבים מעל אש נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
יוצקים את תערובת השמנת על השוקולד ומניחים לו להימס במשך דקות ספורות
מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. ממשיכים לערבב כל עשר דקות במשך שעה עד שהתערובת מתקררת.

3. מנפים את האבקת קקאו לקערה עמוקה, מוציאים בכל פעם מספר כדורי גלידה מהמקפיא, טובלים בגנאש
ומיד מגלגלים באבקת קקאו, מחזירים את הכדורים המוכנים למקרר ומוציאים את האחרים חוזרים על הפעולה עם כל שאר הכדורים.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


משקה שוקולטה חם
(לארבעה מתפנקים)

מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר איכותי (רצוי 70% קקאו)
1 מיכל שמנת מתוקה
3 כוסות חלב
1 כף אבקת קקאו איכותי
1 כפית קינמון טחון (לא חובה)
1 גרגר פלפל שחור שלם
3 כפיות סוכר דק
קצפת

הוראות הכנה:
1. מכניסים לסיר את השמנת, חלב, ואבקת קקאו.
2. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת.
3. מסירים מהכיריים ומוספים את השוקולד, קינמון וגרגר פלפל.
4. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
5. מחזירים לכיריים ומבשלים באיטיות על אש קטנה ביותר עוד 3 דקות תוך בחישה עדינה.
6. מוזגים לכוסות מוסיפים כף קצפת ובוזקים מעל אבקת קקאו.




•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


משקה תבלינים מפנק
(לארבעה מתפנקים)

מצרכים:
2 מיכלי שמנת מתוקה
4 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס (ניתן להשיג בחנות טבע או תבלינים)
1 מקל ווניל חצוי לאורכו
200 גרם שוקולד לבן
קמצוץ מלח
אבקת נוגט (לא חובה)

הוראות הכנה:
1. מכניסים לסיר את השמנת, קינמון, כוכבי אניס, מקל ווניל והמלח.
2. מביאים תוך ערבוב מתמיד עד לסף רתיחה ,מסירים מהכיריים.
3. מכסים ומשהים כ 10 דקות למיזוג הטעמים.
4. מביאים שוב לסף רתיחה, מסננים ומוזגים על השוקולד (בקערה נפרדת),
5. מערבבים עד להמסה של השוקולד, יוצקים לספלונים מקשטים במעט אבקת נוגט.

ניתן להוסיף כוסית ברנדי איכותי.
לתיבול חריף במקום מקל ווניל ניתן להוסיף קמצוץ עד 1/2 כפית צ'ילי יבש.

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


עוגת שוקולד למכורים בלבד

(ללא קמח)

מרכיבים:
400 גרם שוקולד מריר קצוץ משובח (רצוי 60% קקאו)
250 גרם חמאה מומסת
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות ליקר שוקולד תפוז
קליפה מגוררת מתפוז אחד
6 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווניל אמיתית

מרכיבים לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% קקאו)
2 כפות ליקר שוקולד תפוז

אופן ההכנה - עוגה:
1. מחממים תנור ל 170 מעלות
2. ממיסים במיקרוגל חמאה ושוקולד, מיץ וקליפת תפוז, מוסיפים את הליקר ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
3. מקציפים את הביצים, סוכר, ותמצית ווניל במשך 5-4 דקות
4. את התערובת יוצקים לתבנית משומנת היטב ומרופדת בנייר אפייה
5. מניחים את התבנית בתבנית נוספת ומוזגים לתוך האמבט מים רותחים עד לחצי מגובה התבנית
6. אופים 40-50 דקות עד שהעוגה נסדקת מעט
7. מוצאים את תבנית העוגה מהתבנית התחתונה(האמבט) ומצננים לחלוטין, העוגה מאבדת מנפחה אך אל דאגה

אופן ההכנה - ציפוי:
1.מחממים שמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד, מוספים לסיר ומערבבים עד המסה מוחלטת.
2. את העוגה משחררים מן התבנית בעזרת סכין, והופכים אותה על צלחת הגשה ומצפים

הצעת הגשה:
לחמם את העוגה מעט במיקרוגל להוסיף כדור גלידה ולזלף את ליקר השוקולד תפוז

•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••


מסעדות | אוכל | קופונים | הנחות | ROL - Restaurant On-Line