פרג'י
יניב בנימיני
פרגי' ? אוכל של פעם וטעם שלא נגמר
מסעדה: פרג'י
פרגי' ?אוכל של פעם וטעם שלא נגמר
ברחובות עיר הנמל העתיקה יפו, בסמוך לשוק הפשפשים המפורסם, שוכן לו השוק היווני הידוע בשם - שוק האמנים והרוכלים האותנטי והעתיק. זהו מתחם היסטורי שנבנה בשלהי המאה ה-19 והיה למתחם המסחרי הראשון אשר נבנה מחוץ לחומות יפו העתיקה. אז נכון, יש היסטוריה לאזור ומומלץ מאוד לבוא לטייל בו, אבל בכתבה הזו, אספר לכם על האוכל הטעים במיוחד שאכלנו במסעדה שכבר קיימת ארבעה דורות ונמצאת ברחוב בן יאיר 8 בשוק, המסעדה של פרג'י.
איי שם בשנת 1956, הקים איש יקר בשם פרג'י מסעדה קטנה ביפו בה בישל על פתיליות מאכלים מעיר הולדתו טריפולי שבלוב. השנים עברו, פרג'י הסבא נפטר אבל בנו דויד המשיך את מסורת הבישול האותנטית. עם הזמן עברה המסעדה מקום והתמקמה בשוק היווני, בין דוכני הרוכלים העתיקים, במבנה מיוחד ויפיפה עתור קירות אבן עתיקות המוסיפות לאווירה החמה שבמקום. דויד למד מאביו את רזי הבישול הטריפוליטאי ומאז הוא מבשל על פתיליות מדי בוקר סירים של מיטב המעדנים הטריפוליטאים. אוכל ביתי, טרי וטעים. אוכל של פעם...
עם השנים הצטרפה לדויד ביתו המקסימה זיוה שלמדה מאביה את סודות המתכונים הנדירים ויחד איתם הנכד, בנה של זיוה, דויד שמו גם כן. ארבעה דורות עם מתכונים שלא נשכחים...
אז מה אוכלים?...בכל יום מכינים דויד וזיוה שבעה תבשילים שונים. מבחר גדול של מאכלים המלאים בחום ואהבה בלתי נגמרת.
התחלנו בתבשיל מנגולד עם שעועית ובשר בקר המתבשל שלוש שעות על האש ומונח על גרגירי קוסקוס דקיקים, נהדרים וטעימים אותם מכינים במקום מדי בוקר והטעם, נהדר. בנוסף, היה גם מרק שעועית אדומה (ניתן להזמין עם אורז או עם קוסקוס), ודג ברוטב חריימה טרי ועשיר בכמון ותבלינים טריפוליטאים מובחרים לצד במיה רכה, גדולה וטעימה שהייתה עשויה באופן מושלם כפי שבמיה אמורה להיות, יחד עם רוטב אדום טעים. כל כף שמגיעה לפה, עונג רצוף. אני חייב לציין מנה נוספת שהייתה מאוד מפתיעה בטעמה ומומלצת מאוד; ירקות שעועית עם עלי מנגולד בתוספת כוסברה, פטרוזיליה, בצל, שום ובשר בקר. זו מנה שמבושלת מינימום 8 שעות. יש לה טעם נהדר כאשר כל הירוקים משתלבים להם יחד למרקם יפיפה ויחד עם הבשר הרח הנימוח בפה, מנה מצוינת.
המקום מגיש גם סלטים טריים וטעימים, אותם כמובן גם מכינים כל בוקר במקום. אחד הדברים היפים ואפשר לומר גם המרגשים שהיו לנו בארוחה מלבד האוכל המרגש בטעמיו, היו פרוסות לחם לבן, כמו של פעם, שהיינו קונים במכולת השכונתית. אלו, מונחות על כלי כמו של פעם שהיה בבית סבא וסבתא. קשה להימנע מתנועת הניגוב של הרוטב שנשאר בצלחת ומסיים מנה טעימה שלא רוצים שתיגמר...
הסירים איתם מבשלים דויד וזיוה הם אותם סירים של הסבא. הטעמים שבישל פרג'י, כקסם נשמרים עד היום. לא תמצאו כאן אוכל תעשייתי. הכול ביתי וטרי. כמו של פעם...כבר אמרנו...
לקינוח, התפנקנו בעוגת סולת חמה עם סומסום, קוקוס, אגוזי מלך, צימוקים וגרידת תפוז. גם המנה הזו היא מבית משפחת פרג'י ואותה מכינה האימא של זיוה - שרה. כל ביס הוא חיוך גדול וטעים הנותן את אקורד הסיום לארוחה באמת טעימה ומפנקת.
מחירי המנות בפרג'י הם נוחים לכל כיס ומקבלים תמורה טובה מאד לכסף. השירות אישי ונהדר! זו מסעדה אמיתית של פעם, שממנה יוצאים שבעים ומרוצים. המקום מכיל עד 50 מקומות ופתוח מדי יום מ10 בבוקר עד 18 בערב. בימי שישי עד כשעה לפני כניסת השבת. בחודשים יולי אוגוסט מתקיים יריד אומנים בשוק והמסעדה פתוחה רק ביום שלישי עד השעה 22:00 בלילה.

אנחנו הישראלים אוהבים אוכל ביתי אמיתי. אם בא לכם באמת ליהנות מאוכל שכזה, פרג'י בשוק היווני ביפו - זה המקום! מבטיח לכם שיהיה טעים. בתיאבון
פרג'י
פנחס בן יאיר 8, יפו
03-5188052