שומרת על הרף הגבוה כבר 17 שנה
אלירן טל
המסעדה האיטלקית והכשרה "אלפרדו" מציעה מגוון מנות גדול, טרי ובמחירים ששווים לכל כיס. לא סתם היא מצליחה למשוך אליה בכל יום עשרות סועדים כבר 17 שנים ברציפות
בשנים האחרונות צצו בישראל לא מעט מסעדות שמגדירות עצמן "איטלקיות", אבל כמה מהן באמת שומרות על הכבוד הקולינרי שמגיע למדינת המגף?
זאת שאלה רטורית, כמובן, ואם אתם באמת רוצים ארוחה איטלקית אותנטית, לכו לאלפרדו.

זאת אחת המסעדות האיטלקיות הותיקות בישראל. במהלך 17 שנות קיומה שמרה המסעדה על שילוב נדיר של איכות וגיוון. שני סניפים למסעדה, הראשי בפתח תקווה והשני בראשון לציון. שתי המסעדות כשרות ומציעות תפריט חלבי. כשר וטעים? כן, זאת ממש לא סתירה.

אם אתם חפצים בארוחת ערב במסעדה כדאי שתצטיידו בהרבה סבלנות ותזמינו שולחן מראש, אחרת חבל לטרוח.
בצהריים לעומת זאת, תוכלו להנות מארוחות עסקיות במחירים מצחיקים שנעים בין 49 שקלים ועד 90 שקלים למנות היקרות יותר.

אנחנו קפצנו למסעדה קצת אחרי השעה שתיים בצהריים. קיבלה את פנינו מלצרית אדיבה, שבמהלך כל הארוחה נתנה שירות מצויין. המנות הוגשו כפי שכתוב בספר.

באנו רעבים ולא היססנו להזמין שלוש מנות ראשונות: סלט פטריות וארטישוק טוסקני - מנה גדולה וטעימה בטירוף, קריספי ניוקי כלומר בצקניות ניוקי בציפוי פריך ברוטב עגבניות איטלקי ונגיעות פסטו - מנה שאתם פשוט חייבים לטעום. הנאה מובטחת בכל ביס. היה זה יום קריר ולכן התבקש שנזמין גם את מנת הדגל של המנות הראשונות במסעדה - מרק פונגי: מרק פטריות שמפיניון בשמנת שמוגש בלחם כפרי.

נכון, כל אלה מנות ראשונות אך הן מוגשות מכל הלב ובכמות משביעה לכל הדעות. לקחנו אוויר ועברנו למנה העיקרית - פילה סלמון אפוי בתנור הלבנים המיוחד של המסעדה עם שיני שום, עשבי תיבול ושמן זית. ללקק את האצבעות. לא פשוט להכין דג בתנור מבלי שייצא יבש, והשף המוכשר, אסף לרנר, הצליח גם בעיקרית.
השף הציע שנטעם גם מהפיצה הטבעונית שאלפרדו מציעה כחלק מטרנד הטבעונות ששוטף את המדינה, אבל זה כבר היה מעבר ליכולות שלנו וגם רצינו לשמור מקום לקינוח.
ואכן, היה זה קינוח שהיה שווה לחכות עבורו ארוחה שלמה. מיני פנקייקים ברוטב שוקולד מתקתק וחם וכמובן מרשמלו. מי היה מאמין שאפשר להתענג ככה על קינוח?

אז מה למדנו על אלפרדו? קודם כל המיקום מנצח, אפילו יש חנייה בשפע, האוכל טרי, טעים וחומרי הגלם - כך סיפרו לנו - הם מהטובים שיש. אפילו הירקן מגיע לבקר פעמיים ביום במסעדה ומביא אתו מגוון ירקות טריים.
התפריט מגוון, וכולל בכל יום ספיישלים ותוספות מתחלפות. המלצת השף - דגים ופסטות, המומחיות של המסעדה. ואמרנו - המסעדה כשרה, מה שמאפשר לערוך בה פגישות עסקיות וגיבושונים, מבלי לקפח את המסורתיים והדתיים שבינינו. העסקיות - במחירים משתלמים והמנות? גדולות, טעימות ומשביעות.

לא סתם המסעדה הזאת מצליחה כבר 17 שנים וקנתה לה שם טוב. תגיעו ותיווכחו בעצמכם.

שיהיה בתיאבון!
אלפרדו פתח תקווה
דרך שלמה שמלצר 94, פתח תקווה
2864*