סושי רחביה
  • phone02-5667477
  • addressדרך עזה 31, ירושלים


כשרות

סושי בעיר הקדושה

יש סושי משובח וכשר בירושלים? ואפשר למצוא בעיר הבירה מאכלים אסייתיים ייחודיים? והכל במחירים סבירים? כן, כן ובהחלט, והכל בזכות "סושי בר רחביה", מסעדה חדשה שכבר הפכה לסיפור הצלחה
בעבר הלא רחוק, צירוף המילים "ארוחה ירושלמית" היה מעלה בדמיונכם תמונת שיפודים או שווארמה בשוק מחנה יהודה, או לחילופין, מסעדת גורמה מכופתרת ויקרה להחריד. בשנים האחרונות התקדמה בירת ישראל מבחינה קולינארית, וכמו בכל עיר חשובה בעולם נפתחו בה מסעדות רבות ומגוונות. את השינוי התרבותי שעוברת ירושלים מסמן אולי יותר מכל "סושי בר רחביה", שהחליף בלב האליטה הירושלמית – רחוב עזה בשכונת רחביה – את קפה עטרה הארכאי. סושי הוא הסמל של האוכל כאומנות: לוקחים דג נא, אורז, אצה ומעט ירקות ובמספר תנועות מיומנות הופכים אותם למעדן שמשגע מיליוני חובבי מזון ברחבי העולם. השמועה על סושי בר חדש, ולמעשה גם הראשון, כאן בירושלים הובילה אותי ואת בן זוגי במהרה למקום. ראיתי בכך שליחות והזדמנות לספק סופסוף את תאוותי לסושי כשר במחיר סביר, מבלי לנסוע לתל-אביב. המעבר מרחוב עזה הסואן ל"סושי בר רחביה" הוא חד, בין השאר בזכות קני סוף ומוזיקת רקע שלווה שמטשטשים את המולת היומיום. המסעדה מחולקת לאזור ישיבה פנימי, בר מסוגנן ברוח האסתטיקה היפנית ומתחם חיצוני. העיצוב המודרני והנינוח יצר חיש קל תחושה שהגענו למקום שבו מחבבים אותנו, ודגי נוי השלימו אווירת חו"ל מענגת ומעוררת תיאבון. התפריט הכשר של המסעדה גדוש ומלא בכל טוב, וכולל בנוסף לסושי גם שפע מטעמים ייחודיים, שעוררו את סקרנותנו. קודם כל החלטנו לנסות את העופות: שיפודי יקיטורי עוף, הלא הם שיפודי עוף קטנטנים ברוטב טריאקי, ויאגוזה עוף – כיסוני בצק ממולאים בעוף. שתי המנות היו מרשימות באיכותן, בריאות מאוד, ופיתו אותנו לנסות עוד ועוד. השלב הבא היה, באופן טבעי, סושי, עם רול מדהים שנקרא סלמון טריאקי. זהו רול אינסייד-אאוט עם מילוי סלמון מטוגן בטריאקי, ופרוסות בטטה רכות ומתוקות המונחות על האורז שעוטף את האצה. התוצאה: מנה יצירתית וטעימה במיוחד, אחת מתוך רבות המוגשות ב"סושי בר רחביה". תוכלו למצוא בה אינספור קומבינציות, וכולן תאווה לעיניים וחגיגה של צבעים וטעמים. יש רולים בשלל וריאציות (פוטומאקי, הוסמאקי, אינסייד-אאוט ועוד), ניגירי (נתח דג נא על אצבעות אורז), סשימי (חתיכות דג נא) וטאמאקי (קונוסים) – והכל במחירים משתלמים למדי. ~~~ כדי להעצים את חווית הסושי, ליווינו אותו בצ'ויה – שיכר שזיפים מתקתק, שמתאים בעצם לכל המנות המוגשות במסעדה (ולמען האמת, ניתן ליהנות ממנו גם בלי אוכל...). אחר-כך התפתינו לנסות גם את המנות העיקריות, ה"כבדות" יותר: בן זוגי חובב העוף הזמין "צ'יקן אוסאקה" – נתחי פרגיות על אורז, ואילו אני בחרתי ב"ניקו-דון" – מניפת אנטריקוט על אורז. לטעמי מסעדת סושי טובה נמדדת לא רק באיכות הסושי שהיא מגישה, אלא גם ברמתן של המנות העיקריות. "סושי בר רחביה", אם לשפוט על-פי המנות שאכלנו ועל-פי האצבעות שליקקנו, היא לא סתם מזללת סושי מהיר אלא מסעדה של ממש, כזאת שגם שפים יפנים מובילים היו גאים לעבוד בה. בקיצור, בפעם הבאה שמתחשק לכם סושי מוצלח, נודלס טעים או מנות עוף, דגים ובשר משובחות – אל תמהרו לנסוע לתל-אביב, וגם לא צריך לקחת משכנתא. הכל נמצא כאן בבית, ב"סושי בר רחביה".