יום שישי - 20.10.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
המבורגר – תרצו להגדיל את המנה? מה יותר אמריקאי מהמבורגר עם צ'יפס וקולה? הרי בלי אהבה מטורפת להמבורגרים, לא יתנו לכם ויזה לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.

אמריקה אוהבת את הבשר שלה בין שתי פרוסות לחמניה עגולה, עם הרבה "פיקסינגס" - התוספות המפנקות של חסה ובצל, עגבניה וקטשופ, רוטבים וכל מה שמסביב. האפשרות להגדיל את המנה כבר מזמן הפכה לזכות פטריוטית.
אז איך הגיעה הקציצה המפורסמת שכבשה את העולם לתוך הלחמנייה?

השם המבורגר נגזר משם העיר הגרמנית המבורג. מהגרים גרמנים הביאו עימם לאמריקה את הגרסה המקורית של "סטייק המבורג", שהפך להמבורגר עם התאזרחותו בניו יורק. מסעדת "דלמוניקוס" היתה המסעדה הראשונה בניו-יורק, שכללה את המנה "המבורגר" בתפריט שלה. היה זה בתחילת המאה ה-19. רק כמאה שנים מאוחר יותר נוספה הלחמנייה.

את זכויות היוצרים המקוריות האמיתיות, מקבלים הטטרים (מונגולים שנודעו בכיבושיהם הנרחבים ברחבי אסיה במאה ה-13, בראשות המנהיג ג'ינגיס חאן), שהיו מרככים את הבשר שלהם מתחת לאוכפי הסוסים. כשאותם טטרים כבשו את מוסקבה, הם הביאו עימם את החידוש הקולינארי, שמשם נדד עם מלחים גרמנים לגרמניה והשתרש במיוחד בהמבורג.
גם בישראל יש הרבה מסעדות טובות, בהן אפשר להרגיש אמריקאי, או לפחות... ג'ינגיס חאן!
בורגוס הרצליה
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >