יום שלישי - 17.10.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
("טאקו סאקו") – תכשיט של קינוח תאילנדי קינוח הטפיאוקה (או טאקו סאקו בשמו המקורי) הוא קינוח תאילנדי אקזוטי, מעין פודינג טעים ומעניין, אותו מכינים משורש הטפיאוקה. שורש זה, שמגיע מצמח הקאסאווה, נפוץ במקור במרכז ודרום אמריקה ובאזור האינדים. את שורש הטאפיוקה מעבדים לגרגרים עגולים, שנראים כמו פנינים קטנות ושקופות - או אולי כמו ביצי דגים קטנות.

השורשים עוברים תהליך ייבוש ונטחנים דק-דק עד שנוצר קמח. בהמשך הם מבושלים בתהליך מיוחד, עוברים סינון במסננת ( עם חורים בגדלים שונים) - וכך מתקבלות הפנינים היפהפיות והטעימות.

פניני הטפיאוקה מבושלות עם חלב קוקוס וכך נוצר טאקו סאקו, שמוגש עם חתיכות פרי טרי כמו מלון או מנגו. נורא נחמד לגלגל ולהרגיש את פניני הטפיאוקה על הלשון. מי אמר שלא לשחק עם האוכל? כאן זה אפילו רצוי!

את המאכל אפשר גם להכין בבית: טפיאוקה וחלב קוקוס ניתן לקנות בחנויות טבע ובכאלה שמתמחות במאכלי המזרח הרחוק.

את המנה תוכלו למצוא במסעדת בית תאילנדי, ומהקישור הבא תוכלולהגיע לאתר:
בית תאילנדי
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >