יום שני - 23.10.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
הנודל'ס הסיניות ואומנות התיפוף ב"צ'ופ-סטיקס" הן חטובות, הן ארוכות וגם עושות הרבה רעש – בעיקר כשאוכלים אותן. הנודל'ס, אטריות שמוצאן מסין, ממלאות תפקיד מרכזי ביותר במטבח הסיני - ובתרבות הסינית בכלל. בשל צורתן, הן מסמלות חיים ארוכים ולכן אוכלים אותן כארוחת חובה בטקסי יומולדת. להבדיל, גם מניחים אותן לצד קברים (וכך הופך הביטוי "מת מרעב" למוחשי מתמיד...).

האטריות הסיניות נאכלות באהבה כבר כ-5000 שנה, מאז ימי שושלת האן (אל תדאגו, את שלכם תקבלו טריות, מן הסתם). נהר היאנג-צה, שחוצה את סין גיאוגרפית, מהווה גם מעין חיץ קולינארי: מצידו הדרומי אוכלים יותר אורז ובצד הצפוני – מככבות האטריות.

הסינים מתייחסים להכנת אוכל - ואטריות בפרט – כאל אמנות ממדרגה ראשונה, עם קצב וכוריאוגרפיה, ממש כמו בריקוד. את האטריות מכינים מבצק, הכולל קמח ומים. את הבצק יוצקים בצורת גליל, אחר כך מחזירים אותו לצורתו המקורית וחוזר חלילה – תוך כדי התהליך נמתח הבצק שוב ושוב, בלהטוטנות שכוללת הנפות ומתיחות רבות, עד שנוצרת האלסטיות הראויה. אגב, כל גוש בצק שכזה הופך ל-256 אטריות בדיוק. ספרנו.

האטריות נבדלות זו מזו בסוג הקמח: יש שעשויות מקמח חיטה (בסינית "מי-אן"), יש מקלוני אורז ("מי-פאן") ואף משעועית ("שהי פאן"), ואפילו בטטה. יש המוסיפים לקמח תוספות שונות - לפעמים אפילו תה ירוק.

איך אוכלים אותן?
עם צ'ופ סטיקס, כמובן - מקלות האכילה הסיניים המפורסמים (בין ביס לביס אפשר ורצוי לתופף על השולחן בהנאה). מבחינת סגנון הבישול, האטריות הן ידידותיות למשתמש ונאכלות בשלל אפשרויות: מוקפצות בווק (שזה מחבת סינית מיוחדת), מטוגנות בטיגון עמוק, מורתחות במים או פשוט כארוחת מרק. בנוסף אפשר עם ירקות, שורשים, עוף בשר, ברווז ומאכלי ים. ניתן לאכול אותן קרות או חמות וכמו שכבר אמרנו, עם הרבה רעש (שתיית המרק, מציצת האטרייה הארוכה-ארוכה וכמובן גרגורי הנאה...).
הסינית האדומה
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >