יום שני - 18.12.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
ויוה לה מקסיקו- קסם הבוריטו בוריטו בספרדית זה חמור קטן. הבוריטו הוא בעצם טורטייה – לחם מקסיקני עגול ושטוח, העשוי מקמח רגיל או קמח תירס, שמגולגל בטעמים מקסיקאיים אופייניים. שם המאכל מקורו בימים בהם הוא מכרו אותו רוכלים מקסיקאים, שהיו רכובים על חמורים במקסיקו ובעיירות במערב ארצות הברית. הם נשאו את המאכל בתוך שקים, שהיו תלויים על גב החמור ומשם שלפו ומכרו אותו לכל רעב.

עד היום מהווה הבוריטו את מנת הדגל של הטאקריה - המסעדה המקסיקאית העממית. את הבוריטו ממלאים בדברים טובים כמו נתחי עוף, בשר טחון ושעועית אפויה, ירקות ואפילו טופו. לפעמים תיתקלו במצב בו הטורטייה והתוספות מוגשות לחוד וכך אתם הופכים לשפים של עצמכם - ממלאים את הטורטייה בחומרים כלבבכם, מגלגלים ויוצרים לכם מנה טעימה וצבעונית.

את הבוריטו נחמד לאכול עם "גוואקמולי", שזה ממרח אבוקדו מקסיקאי וסלסה (תערובת עגבניות פיקנטית), וכמובן עם מישהו שאוהבים - או למה לא אפילו לבד!

את הבוריטו ועוד מטעמים מקסיקניים תוכלו למצוא במסעדת "בוריטוס" לחצו על הקישור ותכנסו לאתר של המסעדה:
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >