יום שלישי - 19.12.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
טארט טאטין- העוגה שנפלה על הראש גם לכם קרה פעם שהכנתם משהו ולא הצליח לכם?
בפעם הבאה, אל תיזרקו לפח, כי יכול להיות שבטעות בעצם יצרתם יצירה קולינארית מדהימה. ההיסטוריה מוכיחה כי לפעמים טעויות מניבות תגליות חדשות; זה בדיוק מה שקרה למדמואזל סטפני טאטין, שניהלה את מלון "טאטין" בעמק הלואר בצרפת ביחד עם אחותה קרוליין.

הגנים לא התחלקו שווה בשווה בין האחיות, כך ריכלו תושבי האזור. קרוליין הצעירה קיבלה את החוכמה ואת חדוות האירוח, ואילו סטפני שלנו ניחנה בכישרון מסויים שדרוש לעבודות המטבח, אך לא ממש בריכוז ופתיחות המחשבה. כך קרה שסטפני הכינה עוגת תפוחים עם בצק פריך ותפוחים מקורמלים בחמאה, רק שאת העוגה הכניסה בטעות לתנור בכיוון ההפוך: בצק למעלה, תפוחים למטה. כפי שאמרנו, טעות שעשתה היסטוריה: מסתבר שכוח המשיכה חולל נפלאות! העוגה נאפתה הפוכה על ראשה, הקרמל והחמאה נזלו אל הבצק ויצרו חדווה שהפכה למיתוס.

יש גם כאלה המספרים, כי השף של מסעדת "מקסים" בפריז שלח כל הדרך למלון "טאטין" טבח מחופש כגנן, כדי לחשוף את המתכון הסודי – וכך הגיע המתכון לעיר האורות.
טארט טאטין היא אחת המנות האחרונות הטעימות ביותר שתימצאו. גם כאן, בעמק הישראלי שלנו.
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >