יום שבת - 16.12.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
וופל בלגי עם וואן דאם בלגיה העניקה לעולם הרבה דברים טובים, ביניהם את הוופל הבלגי. הוופל הבלגי הוצג לראשונה לעולם ב-1960, ביריד העולמי בבריסל, על ידי מסעדן בעל השם המוזר והמאד תלול ורמרץ... (כן כן, זה באמת היה השם שלו). הוופל עשוי מתערובת שכוללת ביצים, חלב וסוכר, ושמרים. מכינים אותו על מחבת מיוחדת וכבדה העשויה מברזל, מעין טוסטר גדול עם שני חלקים.
החלק התחתון מחורץ בצורת משבצות, המעניקות לוופל את המראה המיוחד שלו. בעת הכנת הוופל, שופכים את התערובת על החלק התחתון ומניחים מעל את החלק העליון. מה שנותר הוא לחכות בסבלנות, עד שהתערובת מוכנה (שזה לא קל בכלל, כי הריח מפתה להציץ ואף לטעום!!).

בבלגיה קוראים לוופל המקומי גופרה וישנן שתי גרסאות שלו - הוופל מבריסל והוופל מליאז', על שם שתי הערים בבלגיה. הוופל מליאז' הוא קטן ומתוק יותר והמרקם שלו דחוס. הוא מכיל בתוכו הפתעות של "פניני סוכר", שנהפכות לכרמל כשהן נפגשות עם חומו של המחבת. הוופל הבריסלי הוא גדול יותר ועשוי מרקם קליל יותר. מעל הוופל בוזקים סוכר.

במקור, הוופל הוגש גם עם תותים וקצפת. במקומות שונים בעולם שמים עליו תוספות שונות ואז הוא משמש כמעין "מנחת מטוסים" לכל מיני דברים טובים: פירות, גלידה, קצפת, סירופ שוקולד, אגוזים ועוד ועוד, כיד הדמיון...
בבלגיה מוכרים אותו בדוכני רחוב או בבתי קפה כתענוג של אחר הצהריים, אבל בינינו, אם בא לכם וופל בבוקר, מי יעצור אתכם?
וואן דאם?
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >