יום שבת - 16.12.2017
ילדים אוכלים עולם העולם הוא גדול וכולנו אוהבים לאכול. בקצה אחד של העולם מישהו קם לארוחת בוקר ובקצה השני מישהו הולך לישון על בטן מלאה. במקסיקו אוכלים בוריטו, בתאילנד - טפיוקה, בבלגיה - ופל ובצרפת - טארט טאטין. הצטרפו אלינו למסע מעורר תיאבון ודימיון במסעדות שונות ברחבי הארץ, המגישות לכם מנות טעימות מרחבי העולם. מכאן אף אחד לא יצא רעב. Bon Appetit !
שניצל -ולס לגנרל רעב מי מאיתנו לא אוהב שניצל?

מה זה בעצם שניצל? נתח חזה עגל, או עוף שעובר טיפול ספא מיוחד... מנקים אותו, משטיחים אותו, מתבלים ומקמחים, טובלים בביצה וכמובן בפירורי לחם. אחרי שהוא יפה ומוכן לשלב הבא, מטגנים אותו במחבת - שם הוא מקבל גוון שזוף ו הבהב. ישנן כל מיני נוסחאות תיבול (בסגנון מילאנו, בסגנון צרפתי) וכל מיני וריאציות.

מי בעצם המציא את השניצל? ההונגרים טוענים שהם, אבל בכך - איך נאמר זאת בעדינות – הם פשוט טועים ומטעים... מולדת השניצל האמיתית היא וינה, בירת אוסטריה. נתח הבשר שעתיד להיקרא שניצל, עבר הרבה גלגולים עד שהגיע לוינה וזכה לזהות והגדרה עצמית משלו, בעודו מיטגן במחבתות תושבי העיר.

נוסחת השניצל הוינאי גובשה בידיו היצירתיות של שף, ששימש בשירותו של גנרל רעב ושמו רדצקי.
את הבסיס למתכון קיבל השף באיטליה, בה נפוץ אז מאכל שהורכב מחזה עוף ופירורי לחם.
האיטלקים שאלו את המאכל מהספרדים (שם קראו לשניצל הקדום "צ'וטלטה אנדלוזה", או "סטק א-לה סיביליה"). הספרדים למדו אותו משכניהם-אויביהם, המורים (ערבים צפון אפריקאיים, ששלטו תקופות מסוימות בספרד או בחלקים ממנה) והמקור הראשוני הוא בכלל מהתקופה הביזנטית.

ובחזרה לשף ולגנרל הרעב רדצקי: אחרי שאהב את מה שראה וטעם במסעותיו באיטליה, לימד שף הגנרל את עמיתו הבכיר, השף של שליט האימפריה האוסטרו-הונגרית, כיצד לטגן את נתח הבשר בציפוי הפירורים. השף של שליט האימפריה הוא זה שיצר את השניצל הוינאי הראשון, כפי שאנו מכירים אותו כיום, והשאר זה כבר היסטוריה...

אלה היו 60 שניות על תולדות השניצל המודרני. נעשיתם רעבים? לא חייבים לנסוע לוינה.
גם כאן, בארץ הקודש, יש שניצלים מצוינים, שיגרמו לכם לרקוד ולס.
קפה נואר
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >