יום שני - 20.11.2017


מיה המלצרית, כבר ידעה מה להמליץ לנו לעיקריות. אז שמענו בקולה ואני לקחתי פילה קוד צלוי במחבת עם קרם פלפלים ותרד ופסטה חונקי כמרים ברוטב שמנת עם פטריות, אספרגוס ויין לגבר. וואי איך כל אחד מאיתנו חייך אחרי ביס אחד... הדג שלי היה עסיסי וטוב, עם נתח מכובד שפולט למופת. הוא התענג על הפסטה שלו בלי מילים ואני שלפתי מזלג וחמדתי לי גם קצת מחונקי הכמרים הללו. הפטריות הטריות השתלבו נהדר עם האספרגוס והפסטה עצמה הייתה בשרנית ועסיסית. כמה מהנה. והילדים? הילדים ליקקו צלחות ויצאו לתור את החצר בה ציפתה להם נדנדה חמודה. תאמינו או לא אבל הילדים פשוט נעלמו להם לנבכי החצר, שם יכולים הקטנים לשחק בלי להפריע לנו, ההורים, להמשיך לסעוד בנחת. אחר-כך, בדיוק כשסיימנו לזלול, הם חזרו והודיעו לנו שהגיע הזמן לקינוחים! צודקים!

הזמנו מנת 'נוגה גלאסה' – פרפה של נוגטין ופירות יבשים, וקולי של פסיפלורה טרייה. לילדים הזמנו את 'מוס השוקולד של בית היין' כפול 3 פעמים. כי שוקולד זה מה שהם רצו ושוקולד הם קיבלו! ואנחנו, כבר חצי שיכורים מהיינות, שלפנו כפיות ונהנינו מכל ביס במנה שלנו. הפסיפלורה החמצמצה הייתה הטוויסט למתיקות כדור הנוגט והפירות היבשים. מותק של מנה!

יצאנו מ"בית היין" אחרי 3 שעות ארוחה, נינוחים ומרוצים ומאוד משפחתיים ופשוט ידענו שנחזור למקום, ובקרוב...
מאת: מערכת ROL
ילדים שיכורים
בקיבוץ מעברות תמצאו את "בית היין" – מרכז יין ומסעדה איכותית המארח גם משפחות לחגיגה של טעם ונחת. ויש גם עיצוב כפרי מזמין, מרפסת מרווחת הצופה אל נופי עמק חפר הנפלאים וגינה מטופחת עם נדנדה משמחת
בימי הקיץ הבאים עלינו לטובה, כל מה שאני רוצה זה פשוט קצת להתרחק מהלחות התל-אביבית ולהעביר ערב כיפי עם המשפחה מול נוף ירוק, עם אוכל טוב, יין משובח ואויר צלול. רותה, חברתי השרונית, המליצה לי רבות על מסעדת "בית היין" שבקיבוץ מעברות. אז החלטתי לקחת יוזמה ולצאת ל"בית היין", לראות, לטעום ולחוות ערב טעים, רענן וכיפי.

"בית היין" הוקם לפני כתשע שנים כמסעדה המתמחה ביינות, מוכרת יינות ואפילו מפיקה ערבי יינות ופסטיבלים שונים סביב עולם המשקאות. המקום הוקם על חורבותיו של מבנה שהיה בית הקירור של הקיבוץ. בכניסה ל"בית היין" רחבת חנייה ללקוחות המסעדה, שם החנינו את רכבנו והחשנו פעמינו לעבר הכניסה. שביל הכניסה למתחם המסעדה מוקף צמחי תבלין ועצי פירות, שכבר השרו עלינו רוגע ותחושת רעננות. נכנסנו פנימה והתחלנו לסייר ברחבי "בית היין". ל"בית היין" חדרי יין מיוחדים לאחסנת יין וחנות לממכר יינות ומשקאות אלכוהוליים שונים. עוד לפני שהתיישבנו, המשכתי לשוטט קצת לבדי ב"בית היין" וגיליתי גם אולם אירוח ענק וחצר רחבת ידיים, הכל אפוף ריח פירותי ורוח קיץ קלילה.

התיישבנו באולם האירוח המרווח, והתחלנו לעיין בתפריט החדש של "בית יין" – תפריט שהושק בחודש האחרון בהשראת תרבויות היין העולמיות, עם השפעות איטלקיות וצרפתיות. לכל מנה הרשומה בתפריט מותאם סוג היין ההולם לה. התפעלתי ואמרתי לבן זוגי: "חדשנות כבר מהתפריט". עוד דבר משמח מאוד שטומן בחובו התפריט, אבל שלא הפליא אותי (כי רותה כבר דיווחה לי על כך מראש ובדיוק בגלל זה הרשיתי לעצמי להגיע לשם עם כל המשפחה), הוא אגף הילדים בו. "מדורת השבט" שמו, והוא מציע מנות מיוחדות לטף, שעלותן 46 ₪. תמצאו שם את 'השניצל של ריבה לילדים אמיתיים' וגם את ה'פילה דג בציפוי פריך לילדים בריאים' ואפילו את ה'מיני המבורגר לילדים קרניבוריים'. מזל שיש לנו שלושה. כל אחד מהם חשק במנה אחרת וזכה לה. השמחה הייתה גדולה, ובינתיים התפנינו, בן הזוג ואני, להזמין, וגם לקבל מנות עבורנו, ה"גדולים".

על המטבח של "בית היין" מנצח השף רועי אגאי (מקופי בר לשעבר) עובדה שבנתה אצלנו ציפיות גבוהות שלא התבדו. בחירת המנות הראשונות הייתה קשה. הכל נראה כל כך טוב שלא ידענו מה לבחור, אז פשוט הזמנו מכל הבא ליד. מנת 'חציל בלי טחינה' – עם פלפל קלוי, גבינת עיזים וזיתי קלמטה – הייתה הבחירה הראשונה, כי הרי זה יהיה באמת מרענן לפגוש בחציל קלוי ללא תוספת טחינה. המנה הגיעה בצורת גלילי חציל ממולאים בגבינת עיזים, שנתנה עדינות ונעימות למנה, הפעם החציל לא עקצץ ופשוט היה טעים ונימוח. לא ויתרתי גם על 'פלטת גבינות המשק של שלמה': גאודה פסטו ושום, גאודה עגבניות מיובשות ושום (שיחד עם הלחם הטרי עושה טעם בפה כמו של פיצה אנינה), רוקפור, גורגונזולה, קצ'וטה מיושנת ביין, וגבינת קשקבל, האהובה עליי מאוד. פלטת הגבינות הגיעה בתוספת לחם, ואנחנו פשוט לא יכולנו להפסיק לאכול. מיה המלצרית ששירתה אותנו הייתה קשובה וחביבה למידי. הגבינות הוגשו לצד מרמלדת חבושים תוצרת בית. באופן מאוד צרפתי מצידנו בחרנו גם את מנת הברונאנד דג קוד עם סלט חם של עגבניות וחומץ שרי. הופתעתי לגלות שמדובר במנה צרפתית אותנטית, של דג קוד שבושל בחלב וטוגן כקציצה עסיסית וטעימה. רוטב סלט העגבניות, עליו הונחו קציצות הברונאנד, היה עסיסי וטעים והשתלב טוב בכול ביס. מיה המלצרית המתוקה שלנו פינקה אותנו במנת "טאפאס יין" – שלישיית כוסות יין לטעימה. אני והאיש שלי השקנו לחיים והחלפנו כוסות, כך התרעננו כל פעם מחדש. והילדים? עדיין זללו בחינניות...

הדפס כתבה שלח לחבר
הצג אפשרויות חיפוש מתקדם >