קישואים בסויה וג'ינג'ר
סוג המתכון:
תבשילים, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת דיויד קראון
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
משפחתי
מרכיבים:
1-2 ק"ג קישואים קטנים (רצוי זוקיני או summer squash צהובים)
פלפל אדום גדול
2-3 בצלים גדולים
שום טרי, הרבה (עד חצי ראש)
ג'ינג'ר טרי
1/3 כוס רוטב סויה (רצוי קיקומן)
מלח, פלפל
טימין יבש
שמן זית משובח
מחבת גדול עמוק עם מכסה
אופן ההכנה:
  1. את הקישואים יש לרחוץ טוב ולא לקלף. לקצוץ את הקצוות ולחתוך את הקישואים לחצי ולסיים בפריסת הקישוא לפלחים של לא יותר מ-1 ס"מ עובי (חשוב) קישואים קצת יותר גדולים יש לחתוך לארבע.
  2. לקצוץ את הבצל קטן קטן ואת השום קיצוץ גס.
  3. לנקות ולחתוך את הפלפל לפלחים עבים ואח"כ את הפלחים לרצועות דקות (רצוי לשמור על פרופורציה בין גודל רצועות הפלפל ופלחי הקישוא).
  4. את אצבע הג'ינג'ר יש לקלף, לפרוס לפרוסות דקות ואת הפרוסות לחתוך למקלונים דקים ולשים בקערית, ללא שטיפה (זכוכית הכי טוב).
  5. לחמם את השמן במחבת (כמות השמן תלויה באהבת טעם שמן הזית) לא לקמץ בשמן.
  6. להוסיף את הבצל והשום הקצוצים לשמן החם ולתת לבצל להטגן מעט.
  7. על הבצל והשום יש לפזר את הפלפל, לכסות את המחבת ולטגן עוד מספר דקות.
  8. כאשר הבצל והשום מוזהבים (אפילו קצת שרופים) לערבב היטב את הקישואים בתוכן. להוסיף מעט מלח, פלפל לפי הטעם טימין יבש לפי הטעם ולהוסיף את הסויה על הכל.
  9. לכסות ולבשל על להבה בינונית כ10 דקות. אחכ להוסיף את הג'ינג'ר, לערבב בעדינות ולכסות. לבשל על להבה קטנה עוד 15 דקות.
  10. במידה והתבשיל מיימי מידי אפשר להוסיף קצת שמן זית. אם אין מספיק נוזלים אפשל להוסיף קצת מים רותחים (מעט).
  11. לא לערבב בעת הבישול האחרון. הקישואים ישברו.
  12. התבשיל טעים חם (לא רותח) או קר ישר מהמקרר כ-מזט.
  13. עדיף לתת לו לעמוד כשעה אחרי הבישול לפני הגשה.
הערות והמלצות:
לאוהבי חריף: להתיז רוטב טבסקו לפי הטעם על התבשיל (אני אוהב את זה ח ר י ף).
אפשר להוסיף כפית כורכום לאלו שאוהבים את הטעם.
טוב כמנה עקרית עם אורז, קוסקוס, קינואה או כל מצע העולה על הדעת. מצויין כמנת תוספת לבשר.
מומלץ לנשנוש לילה מהמקרר .
שלח לחבר הדפס מתכון