מרק חומוס ובטטה
סוג המתכון:
מרקים
בעל המתכון:
מסעדת חוות התבלינים בגלבוע
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
1
מרכיבים:
1 בצל בינוני
3 פלפל אדום פרוס
1 ענף סלרי פרוס לרצועות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 שן שום מעוך
1 עלה דפנה
1 כף פפריקה
מספר חוטי זעפרן
¼ כפית קינמון
מעט מוסקט מגורר
6 ספלי ציר ירקות עשיר
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לקוביות
ענף קורנית קצוצה
ענף ציתרה קצוצה (אפשרות)
10 עגבניות קלופות וקצוצות ללא הנוזלים שלהן
2 ספלי גרגירי חומוס מבושל(עדיף להנביטו קודם)
1 כפית דבש
1 כף רוטב סויה
מלח, פלפל
חלקים ירוקים מ- 6 עלי סלק קצוצים לרצועות
1 כף בזיל קצוץ לרצועות.
אופן ההכנה:
  1. לטגן בשמן זית את הבצל הפלפל והסלרי
  2. כשמתרככים להוסיף ג'ינג'ר, פפריקה, זעפרן, קינמון ומוסקט לבחוש 2 דקות על אש נמוכה.
  3. להוסיף ציר ובטטה ולבשל עד שמתרכך.
  4. להוסיף את יתר המוצרים מלבד הבזיל והסלק. לבשל ½ שעה ולקראת סיום להוסיף עלי סלק ובזיל ל- 5 דקות ולכבות.
  5. תיבול מלח פלפל לפי טעם
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש עם גבינת פרמזן, פקורינו או קרוטונים.
מסעדת חוות התבלינים בגלבוע מגישים בתוספת רביולי במילוי עגבניות מיובשות.
שלח לחבר הדפס מתכון