ירקות עם חזה עוף
סוג המתכון:
תוספות
בעל המתכון:
הגולש/ת איילת יחזקאל
כשר:
כן
זמן הכנה:
כמה שתשקיעו זה הזמן..את הטעם נשאיר לסוף..
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
הכל תלוי בכמויות אני שמתי ירק 1 מכל סוג
מרכיבים:
ירקות לפי בחירה: גזר,עגבנייה,פלפלים מכל צבע,תפוח-אדמה,בטטה...(אפשר לגוון כל אחד לפי טעמו עם הירקות..לא רשמתי אבל אפשר להחליף תמיד)

תיבול לרוטב:
1/2 1 כפות שמן זית/ רגיל

תיבולת עשבי תיבול של קנור

חצי כוס מיים רותחים.

כף גדושה רוטב צ'ילי (למי שאוהב חריף להוסיף מי שלא להפחית)

כף גדושה סילאן/ דבש/ סירופ מייפל מאוד מומלץ...

כפית רוטב סויה (זהירות זה מלוח והכל לפי טעם)

פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כורכום, כף וחצי אבקת מרק עוף פרווה, פלפל שחור גרוס, מלח לא חובה, גרגירי צ'ילי.

4 חזה עוף חתוכים לקוביות בינוניות (אפשר יותר)
אופן ההכנה:
  1. לבשל במיים חמים את החזה עוף החתוך, 15 דקות. לשטוף היטב ולצנן.
  2. לשטוף ולחתוך את כל הירקות שבחרתם לחתיכות בינוניות.
  3. להמיס את התיבולית עם המיים הרותחים ולבחוש היטב,לאחר מכן להוסיף את כל התבלינים לפני הטעם כמובן ולשפר (כמובן להכפיל את כמות הרוטב ביחס למנות שבחרתם)
  4. לערבב את החזה עוף שבישלנו עם הרוטב להשרות למשך 5-10 דקות.
  5. לשפוך את התערובת לתבנית (לא משומנת) להוסיף את הירקות לתת עירבוב קליל.
  6. להכניס לתנור שחומם מראש חום גבוה 200 מעלות,לבדוק מידי פעם עם עירבוב בזהירות לא למעוך את הירקות..אחרי 15 דקות אם אתם רואים שזה מקבל צבע חום להנמיך את החום ל-180 ולהדות את הרוטב...
הערות והמלצות:
אני חוזרת כל התיבול זה לטעמכם חריפות,מתיקות,מליחות...
ניתן להכין את זה גם לצימחוניים בלי החזה עוף...יוצא מעולה!
כל כמות הירקות זה לבחירתכם אבל זיכרו להכפיל את כמות הרוטב..

אני מכינה את זה פעם בשבוע,וגם לארוחות!

מנה חדשה וטעימה לפסח! תודיעו איך יצא
שלח לחבר הדפס מתכון