פאייה ירקות ועוף
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת רווית בלום
כשר:
כן
זמן הכנה:
45 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
8
מרכיבים:
אורז לבן מוכן מ3 כוסות
3 גזרים בינוניים
100 גר' במיה (חצי חבילה של סנפרוסט)
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 עגבניות גדולות
4 כפות גדושות תערובת תיבול בסגנון מקסיקני של קנור
צ'ילי מתוק
שמן
2 יח' חזה עוף טרי
ווק
אפשר תירס מקופסא
אופן ההכנה:
  1. מכינים מראש את האורז כחצי בישול.
  2. חותכים את הגזרים לקיסמים, את התפו"א לקוביות, את חזה העוף לקוביות ואת העגבניות לקוביות.
  3. משמנים היטב את הווק (1/2 כוס שמן)
  4. לאחר שהשמן רתח זורקים פנימה את תפוחי האדמה.
  5. אחרי 3 דקות בערך מכניסים גם את הבמיה ומערבבים הכל ביחד ונותנים להם להתרכך במשך כ5 דקות בערך.
  6. מכניסים לתערובת את הגזרים, את רוטב התיבול המקסיקני, וצ'ילי מתוק לפי הטעם.
  7. נותנים להכל להתערבב כמה דקות ומוסיפים את האורז.
  8. מרעבבים היטב ומוסיפים תוך כדי את העגבניות.
  9. ממשיכים לערבב עוד כ3 דקות, ע"מ שהאורז יקבל את כל הטעמים.
הערות והמלצות:
חשוב מאוד בסוף לא להשאיר על האש יותר מדי ע"מ שהאורז לא יתרכך יתר על המידה ויהיה מגעיל...
אם יש מישהו במשפחה שלא אוהב, אפשר להכין בלי הצ'ילי ולהגיש את הצ'ילי המתוק בצד.
שלח לחבר הדפס מתכון