מרק תותים ופנקוטה של יוגורט ודבש
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
השף יוסי שטרית
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
8
מרכיבים:
למרק תותים:
500 גרם תותים חתוכים גס
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
50 מ”ל (1/4 כוס פחות 2 כפיות) מיץ לימון

לפנקטה יוגורט ודבש:
150 גר' יוגורט
100 גר' שמנת מתוקה
3 כפות דבש
1 עלה ג'לטין מרוכך במים קרים לפני ומסונן
אופן ההכנה:
  1. מכינים מרק תותים: מבשלים את המרכיבים בישול קצר רק עד להמסת הסוכר.
  2. טוחנים מיד ומסננים.
  3. שומרים בקירור במשך 3 שעות לפחות.
  4. מכינים פנקוטה: מחממים שמנת עם דבש עד רתיחה, מורידים מהאש.
  5. מוסיפים את הג'לטין, מערבבים עד המסתו.
  6. מוסיפים יוגורט ויוצקים לצלוחיות קטנות.
  7. מקררים 3 שעות ומשחררים את הפנקוטה.
  8. מניחים את הפנקוטה בקערת הגשה ומוזגים את מרק התותים לקערות מסביב.
  9. אפר לעטר עם מעט עלי בזיליקום או מנטה קטנים.
שלח לחבר הדפס מתכון