סלט טונה מעושנת
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
מסעדת קולורס
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
5 עלי חסה אמריקאית
6 עלי רוקט
1 לב אנטריקוט
8 עגבניות שרי, חתוכות לחצאים
חופן גרגירי תירס מתוק
חופן נבטים
1/2 בצל סגול
מעט שמן זית
מעט חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית לטיגון
1/4 כפית שום כתוש
11/2 כפות חרדל דיז'ון עם גרגירים
50 מ"ל שמנת מתוקה
150 גר' טונה אדומה מעושנת פרוסה דק
1 כף בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
  1. חותכים את החסה, הרוקט, לב הארטישוק והבצל חיתוך גס ומעבירים לצלחת הגשה.
  2. מוסיפים את עגבניות השרי, גרגירי התירס והנבטים ומתבלים במלח ופלפל שחור, חומץ בלסמי ושמן זית.
  3. מחממים במחבת מעט שמן זית ומוסיפים את החרדל, הבצל הירוק והשמנת המתוקה ומערבבים.
  4. מוסיפים את הטונה האדומה, מקפיצים מעט במחבת עד שהרוטב עוטף את הטונה. משאירים על האש כשתי דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט ומפזרים מעל הסלט.
שלח לחבר הדפס מתכון