סלט עגבניות
סוג המתכון:
סלטים
בעל המתכון:
הגולש/ת דיויד קראון
כשר:
כן
זמן הכנה:
מהיר
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4-6
מרכיבים:
1/2 ק"ג עגבניות (רצוי שרי או תמר)
4-5 בצלים ירוקים
4 מלפפונים חמוצים (אני אוהב בחומץ) בינוניים
חופן פטרוזילה
מלח
פלפל שחור
טימין יבש
1-1.5 לימון טרי
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. את העגבניות יש לחתוך לגודל נוח. שרי לפרוס לחצאים או רבעים תלוי בגודל. תמר לפרוס לארבע ואחכ לפלוח את הרבעים.
  2. לקצוץ את הבצל דק (גם את החלק הלבן) ולהוסיף לעגבניות.
  3. את המלפפונים החמוצים לפרוס לרבעים ולפלוח דק.
  4. להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה.
  5. לפזר טימין לפי הטעם.
  6. להוסיף את הלימון.
  7. להוסיף שמן זית.
  8. לגרוס פלפל שחור טרי לפי הטעם.
  9. להוסיף מלח (לא הרבה).
  10. יש לערבב בקערה ולתת לסלט לנוח כ20 דקות לפני הגשה.
הערות והמלצות:
הסלט צריך להיות חמצמץ.
מצוין עם בשר.
להגיש בטמפרטורת החדר.
שלח לחבר הדפס מתכון