פסטה ברוטב עגבניות קליל מאוד
סוג המתכון:
פסטות, רטבים
בעל המתכון:
הגולש/ת מורן מזוז
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
5
מרכיבים:
חבילה שלמה של פסטה- כל סוג
עגבנייה אחת מגורדת
שמן
בצל שלם
3 שיני שום גדולות
3-4כפות רסק
2-2 וחצי כוסות מים
כפית מרק עוף- אפשר בשרי ואפשר פרווה
מלח
חצי כפית כורכום
פלפל שחור
פפריקה- מתוקה/חריפה
כפית אורגנו- או לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. סיר הפסטה:
  2. מרתיחים מים בסיר עם מלח ושמים לא ההרתחה את הפסטה עד שהיא מתבשלת.
    סיר הרוטב:
  3. חותכים את כל הבצל קצוץ/ מגרדים אותו במגרדדגת (פומפיה)
  4. וקוצצים את השום.
  5. שמים קצת שמן בסיר ומתגנים בו את הבצל ואת השום עד שהם מתחיל לזהוב ומוסיפים להם את העגבנייה המגורדת.
  6. לאחר שהוספנו את העגבנייה מביאים לרתיחה קלה עד שכמעט המיץ של העגבנייה מתאדה.
  7. מוספים את הרסק ומיד לאחר מכן את התבלינים: מלח, פלפל,מרק עוף,כורכום ופפריקה (את הכל תוך כדי בחישה קלה).
  8. מוסיפים את המים עד שנראה כי גושי הרסק נעלמים מעט. ולערבב טוב מאוד ואז אפשר להוסיף את האורגנו.
  9. מביאים לרתיחה עד שהרוטב סמיך.
  10. לאחר שהפסטה מוכנה בסיר השני שופכים את המים של הפסטה ומצננים אות הפסטה בתוך מסננת תוך כדי שטיפה עם מים קרים.
  11. לאחר שמסננים שמים אותה בסיר ללא המים אנחנו שופכים את הרוטב המוכן ומערבבים היטב .
הערות והמלצות:
*דורש מעט מאוד השקעה למרות כמות הסעימים זה קלי קלות עד 30 דקות הארוחה מוכנה!

*אפשר להוסיף בזמן של האורגנו גם טיפה עלי בזיליקום לקבל טעם ועלה דפנה אחד.

*מי שאוהב ספגטי חלבי יכול לגרד גבינה צהובה לאחר שנמזג לו בצלחת ספגטי ולחמם במיקרו דקה ואפילו פחות/בתנור עד שהגבינה נמסה.

בתאבון ..:)
שלח לחבר הדפס מתכון