תבשיל פירות ים בחלב קוקוס
סוג המתכון:
מאכלי ים, תבשילים
בעל המתכון:
מסעדת בית תאילנדי
כשר:
לא
זמן הכנה:
20 דק'
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
2
מרכיבים:
1 ליטר חלב קוקוס
חופן קטן של גלנגל (שורש)
15 עלי כפיר ליים
3 גבעולי למון גראס חתוך 5 ס"מ
בצל שלם בינוני חתוך לפרוסות דקות
10 עגבניות שרי חתוכות ל-2
50 גר' פטריות יער
100 גר' פטריות שמפיניון
3 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
6 גבעולי כוסברה
לימונים בינוניים עסיסיים סחוטים
120 גר' שרימפס נקי
150 גר' קלמרי נקי חתוך לטבעות
10 מולים בינוניים (לא חובה)
רוטב מי דגים
מלח, סוכר
אופן ההכנה:
  1. לחמם את חלב הקוקוס (לא להרתיח).
  2. להכניס את הגלנגל, כפיר ליים ולמון גראס כ-5 דק' בישול בחלב על אש נמוכה.
  3. להוסיף את העגבניות, הבצל החתוך ואת פטריות היער לעוד כ-3 דק' בישול.
  4. להוסיף את פטריות השמפיניון ותוך כדי לארגן את הטעמים - להוסיף רוטב מי דגים ומלח בזהירות עד קבלת המליחות הרצוייה.
  5. להוסיף סוכר (כ-5 כפיות).
  6. לאזן עם חמיצות הלימון הסחוט.
הערות והמלצות:
את החומרים ניתן להשיג בחנויות המתמחות בחומרי גלם מהמזרח הרחוק.
שלח לחבר הדפס מתכון