טארט כרוב כבוש, קבנוס, מולארד מעושן לצד סלט תפוח
סוג המתכון:
בשרים, מאפים, פשטידות
בעל המתכון:
מסעדת כפרה
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
לבצק הפריך:
240 גרם קמח
2/3 כפית מלח
1/3 כפית סוכר
200 גר' חמאה קרה/מחמאה חתוכה לקוביות קטנות
3 כפות מים קרים

למילוי:
2 קופסאות כרוב כבוש קצוץ
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 חזות מולארד מעושן או הודו מעושן חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
150 גר' קבנוס חתוך לקוביות
1 ביצה
1 כף קמח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
1 כפית שטוחה של זרעי קימל
2 שיני שום חתוכות דק

לסלט:
2 תפוחים ירוקים חתוכים לרצועות
4 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
מיץ לימון מ- ½ לימון
½ כפית סוכר
פלפל
מעט מלח
שמן זית
אופן ההכנה:
  1. הבצק:
    מכניסים למעבד מזון את הקמח, המלח, הסוכר וקוביות המחמאה/חמאה. מפעילים את מעבד המזון בפולסים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים ומעבדים עד שהבצק מתחיל להתאחד.
    מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים לבצק חלק במינימום תנועות. עוטפים בשקית ניילון ומאחסנים במקרר לפחות לחצי שעה.
    מרדדים את הבצק על משטח מקומח או נייר אפייה לעיגול גדול וחורצים עיגולים בשני ס"מ יותר גדולים מהגודל של התבנית האישית. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות התבנית ומחוררים אותו במזלג.
    אופים בתנור אפייה עיוורת (מפזרים מעל הבצק שעועית יבשה, ניתן להשתמש באותה שעועית כמה פעמים), בחום של 180 מעלות חצי אפיה כ-15 דקות.
  2. המילוי:
    מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה, מוסיפים את הכרוב הכבוש, הקבנוס וחזה המולארד ומתבלים באגוז מוסקט, זרעי קימל ופלפל. מערבבים וממשיכים לטגן עוד כ- 5 דקות. מוסיפים לתערובת ביצה וקמח ומערבבים. ממלאים את הבצק בתערובת ומניחים מעל עלה של בצק פריך לקישוט. מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל- 15דקות עד להזהבת העלה והטארט.
  3. הסלט:
    בקערה מערבבים את התפוחים, גבעולי הסלרי, מיץ הלימון, סוכר, פלפל, מלח ושמן זית ומגישים ליד הטארט (ניתן להגיש עם כל סלט ירוק אחר).
שלח לחבר הדפס מתכון