צוואר טלה בשומר ושום
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת קיארה - Keyara | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
18 פרוסות צוואר טלה במשקל 100 גרם כל אחת
3 ק"ג שומר מנוקה ופרוס לשישיות
3 ראשי שום מופרדים ומקולפים
5 גבעולי טימין טריים
ציר טלה
מלח ופלפל גרוס
3 כפות פטרוזליה קצוצה
מעט שמן זית
תבנית אפיה עבה בגודל רצוי
נייר אלומניום
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את פרוסות הטלה במלח ובפלפל שחור גרוס וצורבים אותן קלות במחבת חם ומשוח בשמן זית.
  2. בתבנית האפיה מסדרים שכבה של פרוסות הטלה ומעליהן את השומר,
  3. שיני השום והטימין.
  4. מתבלים במלח ובפלפל גרוס ומוסיפים ציר טלה עד לגובה 3/4 מן התוכן.
  5. את התבנית מכסים בנייר אלומניום ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 4 שעות.
  6. לאחר האפיה יש לסנן את הנוזלים ולצמצם אותם עד לעשירית מנפחם ולהוסיף פטרוזליה קצוצה.
  7. שומרים את המוצקים בתנור בחום של 50 מעלות עד להגשה, ובהגשה יוצקים מעל את הרוטב.
  8. את הטלה ילווה היטב יין קברנה סוביניון של יקב יתיר, למנה חגיגית מושלמת.
שלח לחבר הדפס מתכון