שוק טלה
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת קאזה דו ברזיל אילת
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
8
מרכיבים:
1 שוק טלה צעיר
1 ראש שום קלוף
5 גבעולי נענע
2 לימונים שלמים
2 גבעוני רוזמרין טרי
20 גרם פלפל שחור גרוס
1 כף מלח גס
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הנענע והרוזמרין, סוחטים את הלימונים, מוסיפים את הפלפל המלח והשמן זית.
  2. לאחר מכן חורצים בשוק הטלה חורים בעזרת סכין טורנה (סכין קטנה וחדה) ומכניסים פנימה שן שום בכל חריץ.
  3. כעת מורחים את התערובת על השוק ומעסים את הבשר , עוטפים בניילון נצמד ומשאירים למשך 12 שעות.
  4. לאחר 12 שעות יש להוציא את השוק מהניילון ועוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור בחום של 150 מעלות למשך 45 דקות לאחר מכן מורידים את נייר הכסף מעלים את חום התנור לכ-200 מעלות ואופים את השוק לעוד 10 דקות.
שלח לחבר הדפס מתכון