מאפה ירקות ברוטב מתוק
סוג המתכון:
מאפים, פשטידות
בעל המתכון:
הגולש/ת רוני שם בדוי
כשר:
כן
זמן הכנה:
כשעה וחצי
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
1
מרכיבים:
* 1 גבעול ברוקולי
* 2 גמבות בצבעים שונים
* 1 קופסת שימורי פטריות שמפיניון

לרוטב:
* 1 כוס דבש
* 1 כפית קינמון
* 2 כפות סוכר
* מעט רוטב צ'ילי \ סויה
אופן ההכנה:
  1. מוציאים את העלים מצידי גבעול הברוקולי, חותכים את הגבעול הנקי לגבעולים קטנים יותר. מרתיחים מים בסיר על אש קטנה ומוסיפים את הברוקולי, לשם ניקוי יסודי.
  2. מורידים מהאש את הברוקולי ונותנים לו להתקרר. בינתיים חותכים לפרוסות את הפלפלים. שמים את הפלפלים במחבת ווק(ללא שמן!).
  3. מפזרים פירורי לחם על תבנית 25 על 35. כאשר יצאו רוב המיצים מהפלפלים, לשפוך לתבנית.
  4. מוציאים את המים מקופסת השימורים של הפטריות, ושופכים אותן לווק לטיגון. מטבליםים במלח ופלפל.
  5. אחרי שהירקות מטוגנים, מניחים אותם בתבנית. מוסיפים את התבלינים לרוטב ומערבבים.
  6. אופים כ-30 דק'.
  7. בתאבון
הערות והמלצות:
אני ממליצה לאכול חתיכה מרובעת של מאפה כזה כארוחה בפני עצמה, זו ארוחה "חזקה" לבטן..
שלח לחבר הדפס מתכון