לחמניות מתוקות
סוג המתכון:
מאפים, קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
1 ק"ג קמח
1/4 כוס שמן
50 גר' שמרים
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
מים פושרים לפי הצורך
אופן ההכנה:
  1. לשים את החומרים עד לקבלת בצק, נותנים לבצק לתפוח, מחלקים אותו ל- 35 עיגולים, מגלגלים בצורת גליל ברוחב של 2 ס"מ ובאורך של כ- 15ס"מ.
  2. יוצרים קשר ומניחים במגש במרווחים גדולים, מורחים בחלמון ביצה ומפזרים שומשום.
  3. נותנים לבצק לתפוח שוב כ- 30 דקות. אופים בחום בינוני עד להשחמת הלחמניות.
  4. בינתיים מכינים סירופ מ- 5 שקיות סוכר וניל ו- 1/4 כוס מים, ממיסים את החומרים במיקרוגל, מורחים על הלחמניות ואופים כ- 5 דקות.
הערות והמלצות:
עצה: להניח את הלחמניות על נייר פרגמנט לפני האפיה
שלח לחבר הדפס מתכון