סושי
סוג המתכון:
טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת דינה לוי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה - שעה וחצי
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
2
מרכיבים:
2 אצות נורי
סלמון (או כל דג אחר לפי בחירה)
4 כפות חומץ אורז
2 כפיות מירין
כפית סוכר
כפית מלח
כוס אורז עגול
כוס וחצי מים
1 אבוקדו / מלפפון / גזר או כל דבר אחר לפי הטעם
סויה
וואסאבי
ג'ינג'ר כבוש
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את האורז עם המים כחצי שעה עד שהאורז נהיה דביק
  2. בזמן שהאורז מתבשל מערבבים את המירין, הסוכר, וחומץ האורז ומבשלים בגז למשך 2 דקות
  3. כשהאורז מוכן, מערבבים אותו עם תערובת המירין, הסוכר וחומץ האורז בעזרת כף עץ גדולה.
  4. מצננים את האורז לפחות כ40 דקות עד לטמפרטורת החדר
  5. . בזמן שהאורז מתקרר לוקחים את הירק הנבחר ואת הסלמון, וחותכים לרצועות ברוחב של חצי סנטימטר עד סנטימטר
  6. לוקחים מחצלת ומשטחים עליה אצת נורי כשצידה במבריק כלפי מטה.
  7. על האצה יוצרים שכבה אחידה של אורז (קר) ומשאירים 2 סנטימטר בקצה ללא אורז
  8. . יוצרים במרכז שכבת האורז טור לכל האורך של הירק הנבחר ו/או הסלמון
  9. מגלגלים את האצה לגליל מהודק היטב! בעזרת המחצלת
  10. מרטיבים מעט את 2 הסנטימטרים הנותרים וכמו בול, מדביקים אותם ליצירת גליל מושלם
  11. חותכים את הרול לחתיכות זהות בגובה 2 סנטימטרים
  12. מגישים עם סויה, ג'ינג'ר כבוש וואסאבי
  13. בתיאבון!
הערות והמלצות:
על מנת שהאורז לא ידבק לידיים, ניתן להרטיב מעט את היד, או להיעזר בקערה עם מים לידכם בזמן ההכנה
שלח לחבר הדפס מתכון