סופלה קפוא של שוקולד וגרנד מרינייה בקריספ תפוז ושק
סוג המתכון:
קינוחים, שונות
בעל המתכון:
מסעדת La Guta
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
12
מרכיבים:
לקריספ
160 גרם אבקת סוכר
60 גרם מיץ תפוזים טבעי
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
40 גרם קמח
60 גרם חמאת קקאו מומסת
80 גרם שקדים פרוסים

לסופלה קפוא
155 גרם שוקולד מריר משובח
50 מ"ל גרנד מרינייה
30 גרם חמאת קקאו
9 ביצים מופרדות
אופן ההכנה:
  1. לקריספ:מחממים את מיץ התפוזים, מוסיפים אבקת סוכר וגרידת תפוז, מערבבים היטב, מוסיפים את הקמח וחמאת הקקאו ולבסוף את השקדים, בתבנית מרופדת בנייר אפיה מניחים כף מהבלילה, במרווחים גדולים אחת מהשנייה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר כשתי דקות אך לא לגמרי ומניחים כל קריספ על כוס הפוכה עד להתקשות. שומרים בקופסא אטומה.
  2. לסופלה קפוא: ממיסים את השוקולד והליקר, מוסיפים את חמאת הקקאו עד שנבלעת פנימה.מחכים דקה ומוסיפים פנימה את החלמונים אחד אחרי השני. מקציפים אתהחלבונים עד לקבלת קצף נוקשה, מוסיפים כרבע מהקצף לתערובת השוקולד. ואז מקפלים את תערובת השוקולד לשאר הקצף. מחלקים לתבניות קטנות ומקפיאים כשעתיים. מוציאים מהתבניות ועורכים דיסקית מוס בכל קריספ.מגישים עם רוטב שוקולד ופירות טריים.
שלח לחבר הדפס מתכון