עוף ממולא
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת טלי בן הרוש
כשר:
כן
זמן הכנה:
חצי שעה
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
4 אנשים
מרכיבים:
למילוי:
עוף שלם בינוני
שמן זית
2 בצלים גדולים
חופן פטרוזיליה
5-6 עלי נענע
כוס אורז
קובית קנור (פטרוזיליה ושום)
מלח, פלפל
1.5 כוסות מים.
מעט קינמון (למי שאוהב).

לטיפול העוף: 1.5
כפות פפריקה מתוקה (או חריפה למי שאוהב)
חצי לימון סחוט , וחצי לימון פרוס לפלחים, 6 שיני שום, מלח.
אופן ההכנה:
  1. לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגנם בשמן זית.
  2. אחרי הזהבה של הבצל יש להוסיף פטרוזיליה ונענע הקצוצים.
  3. לטגן יחד עם הבצל מספר דקות ואחר כך להוסיף את קובית קנור (פטרוזיליה ושום) עד המסה של הקוביה.
  4. להוסיף את האורז (שטוף) לערבב, להמליח ולפלפל.
  5. להוסיף לאורז כוס וחצי מים ולסגור את הסיר עד עידוי.
  6. (האורז לא אמור להיות מבושל עד הסוף. לכן הוספתי רק
  7. כוס וחצי מים במקום 2 כוסות).
  8. לאחר העידוי אפשר להוסיף מעט קינמון (לא חייבים
  9. רק למי שאוהב).
  10. לאחר שהאורז מוכן, לכחות שיתקרר קצת.
  11. לקחת את העוף ולמלא אותו בכף לא עד הסוף,
  12. כי האורז עדיין מתנפח.
  13. יש לסגור את העוף בעזרת קיסמים.
  14. להניח את העוף בתבנית. בקערה יש לשים כף וחצי פפריקה
  15. מתוקה, שמן זית, חצי לימון סחוט, לכתוש את שיני השום, מלח. לערבב ולמרוח על העוף. את חצי הלימון הנותר יש לפזר על העוף והתבנית.
  16. לכסות בנייר כסף על חום של 220 מעלות במשך שעה.
  17. אחר כך יש להוריד את הניר ולהמשיך לאפות עוד חצי שעה על חום של 180 מעלות.
  18. בחמש דקות האחרונות אפשר להעביר לגריל .
  19. במשך האפיה יש להרטיב את העוף עם הרוטב שבתבנית.
שלח לחבר הדפס מתכון