עגל ממולא
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף קולין גילון, מסעדת מסעדת עלמה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
2.5 קילו שוק עגל לבקש מהקצב שיוציא את העצם וישאיר רק את קצה הרגל
400 גר' בשר עגל טחון
2 חלבונים
300 גר' שמנת ריץ' לבישול
מלח ופלפל
100 גר' אגוזי לוז קצוצים
¼ פלפל צ'ילי קצוץ דק
100 גר' בצל אשלוט
100 גר' פטריות חתוך לקוביות
100 גר' גזר חתוך לקוביות
צרור פטרוזליה קצוצה
אופן ההכנה:
  1. לקצוץ את האשלוט ולטגן בשמן זית. לאדות יחד עם הגזר והפטריות עד להתרככות, להוסיף את הפטרוזיליה ולהסיר מהאש.
  2. לשים את הבשר הטחון במיקסר עם להב מתכת, להוסיף מלח פלפל וחלבונים, לערבב עד לקבלת עיסה אחידה , לא יותר מידי. להוסיף בשלבים את השמנת תוך כדי ערבול והפסקה. להעביר לכלי ולערבב עם הירקות שאידינו עם הצ'ילי והאגוזים.
  3. למשוח את העגל בשמן זית מלח ופלפל, למלא את כיס השוק בתערובת, לקשור את הבשר.
  4. לצלות 20 דק' ב- 250 מעלות ואז להנמיך ל 180 מעלות למשך שעה.
  5. להגשה יש לפרוס ולשפוך את נוזלי הבישול שסוננו.
שלח לחבר הדפס מתכון