טחול ממולא
סוג המתכון:
בשרים, טעם עולמי, שונות
בעל המתכון:
מסעדת סנדר
כשר:
כן
דרגת קושי:
לבשלן המנוסה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
טחול גדול
כוס קמח
4 בצלים בינוניים
חצי קילו שומן קצוץ (מורכב מ-500 גרם בקר, 100 גרם עוף ו-50 גרם כבש)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את הבצלים ומטגנים קלות. מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם השומן הקצוץ. מוסיפים את הקמח הפלפל והמלח (לפי הטעם הרצוי) ומערבבים טוב. יוצרים כיס בטחול וממלאים אותו בתערובת שנוצרה. תופרים את הכיס בעדינות ומבשלים למשך שעתיים בסיר עם מים המכסים את הטחול. לאחר מכן מכניסים את הטחול המבושל למקרר למשך יום שלם. לאחר יום של קירור מוציאים את הטחול ופורסים לפרוסות. מטגנים את הפרוסות במחבת עם שמן עד למצב של הזהבה.
הערות והמלצות:
מומלץ להגיש ברוטב גולש.
שלח לחבר הדפס מתכון