ממולאים
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
מסעדת אורי בכיכר | נסגר | מוסתר
כשר:
כן
זמן הכנה:
30 דק'
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6
מרכיבים:
3 כפות רסק עגבניות
קילו אורז לבן
12 פלפלים אדום וירוק
חבילת שמיר
2 כפיות מלח
כף פפריקה אדומה מתוקה
2 כפות סוכר
מעט שמן
חצי קילו בשר טחון
1.5 ליטר מים
אופן ההכנה:
  1. בישול אורז:
  2. 1. לטגן את האורז עם השמן במשך דקה, כשהסיר מכוסה. להוסיף חצי ליטר מים ולהביא לרתיחה
  3. 2. לאחר הרתיחה להעביר לאש קטנה לבישול של 20 דקות, לכבות את האש ולתת לאורז להתקר.
  4. הכנת המלית:
  5. 1. לאחר שהאורז מתקרר, לפורר את הבשר ולהוסיף לאורז.
  6. 2. לקצוץ דק חבילת שמיר ולערבב עם האורז. להוסיף 3 כפות רסק עגבניות ולערבב שוב.
  7. 3. להוסיף לתוך הסיר 6 כפות רסק עגבניות וכף אחת של פפריקה, מלח וסוכר.
  8. 4. להוסיף ליטר מים, לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
  9. 5. לחתוך את החלק העליון של הפלפלים, כך שיווצר מעין מכסה. להוציא את הגרעינים של הפלפל. ליצוק לתוך הפלפלים את המלית.
  10. 6. להכניס את הפלפלים הממולאים לתוך תבנית עמוקה ולכסות אותם בחלק העליון (המכסה) שנחתך קודם.
  11. 7. לשפוך את הרוטב מסביב לפלפלים, להכניס לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות.
  12. לשמור את המכסה של הפלפל
שלח לחבר הדפס מתכון