נתחי "סטייק פרגיות" בחומץ בלסמי
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
הגולש/ת איתן לנצנר
כשר:
כן
זמן הכנה:
45 דקות
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
10
מרכיבים:
הכמויות מתאימות לסיר GCC בקוטר 24 ס"מ

חומרים:

1 ק"ג "סטייק פרגיות" (ירכי עוף ללא עור וללא עצמות)

1/3 כוס חומץ בלסמי

בצל קצוץ

קישוא זוקיני חתוך לקוביות

גזר חתוך לקוביות

6 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות

כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ סחוט מלימון

מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. לנקות את ה"סטייקים" משומן ולחתוך ל-2 כל "סטייק".
  2. לחמם סיר GCC ריק על להבה בינונית כ-3 דקות עם מכסה פתוח
  3. כשהסיר חם להניח בתחתית את נתחי הסטייקים לסגור מכסה ולטגן כ-5 דקות.
  4. להנמיך את הלהבה למינימום ולאחר 5 דקות לפתוח ולהפוך להשחמה לצד השני.
  5. לסגור מכסה ולטגן עוד 5 דקות.
  6. להוסיף את החומץ הבלסמי ולערבב היטב שייספג בכל הנתחים.
  7. לסגור מכסה ולהמשיך לטגן על אש קטנה.
  8. לערבב בקערה את שאר החומרים ולהוסיף לסיר , לערבב היטב לסגור מכסה ולהמשיך לטגן עוד 20 דקות.
הערות והמלצות:
בתיאבון
שלח לחבר הדפס מתכון