בייבי ספינג'
סוג המתכון:
קינוחים
בעל המתכון:
מסעדת הדירה
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
24 יחידות
מרכיבים:
50 גרם שמרים יבשים
1.5 ק"ג קמח לבן
1/4 כוס שמן
כף שטוחה של מלח
4 כוסות מים פושרים
1/4 כוס ברנדי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים היטב את השמרים עם המים והשמן.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח, לשים היטב ומוסיפים את הקוניאק.
  3. אם התערובת עדיין דביקה מוסיפים מעט קמח ואם היא יבשה אז מעט מים.
  4. מכניסים את הבצק לקערה ומכסים להתפחה לכ-30 עד 40 דקות (עד שהבצק מכפיל את עצמו בתפיחה).
  5. קורעים עיגולי בצק מהתערובת (כ- 24 יח') ומותחים אותם מהצדדים (בזמן הטיגון הם מקבלים צורות משלהם). לחילופין ניתן ליצור עיגולים עם חור באמצע.
  6. מעבירים לטיגון עמוק בשמן על אש בינונית עד הזהבה.
  7. לאחר הטיגון מפזרים אבקת סוכר מעל או מורחים דבש.
  8. למי שאוהב את הגרסה המלוחה, ניתן לפזר מעט מלח.
  9. דרך נוספת ומעניינת להגשת הספינג' היא להניח ביצת עין על הספינג' ועליו להניח ספינג' נוסף.
שלח לחבר הדפס מתכון