ספינג' תפוזים
סוג המתכון:
מאפים
בעל המתכון:
השף שליו קמחי
כשר:
כן
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח
30 גר' שמרים יבשים
1 כפית גרידת תפוז
2 כפות ליקר תפוזים
400 מ"ל מים
400 מ"ל חלב
10 גר תמצית וניל

סירופ תפוזים:
רצועות גרידה מ1 תפוז
מיץ מתפוז 1
500 גר' סוכר
500 מ"ל מים
1/4 כוס ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הבצק עד ליצירה של בצק גמיש ודביק.
  2. לאחר מכן מתפיחים עד להכפלת נפח.
  3. טובלים את הידיים בקערת מים, בוצעים מהבצק הרך כדורים, ויוצרים חור במרכז.
  4. מטגנים את העיגולים בשמן עמוק עד לקבלת גוון זהוב.
  5. להכנת הסירופ: מרתיחים יחד את כל החומרים עד ליצירת קצף במשך כ-30 דקות.
  6. טובלים את ספינג' בסירופ החם, ומגישים לשולחן.
שלח לחבר הדפס מתכון