מרק מולוח'יה
סוג המתכון:
מרקים, טעם עולמי
בעל המתכון:
השף דוחול ספאדי, מסעדת דיאנא
כשר:
לא
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
1 ק"ג מלוח'יה מפרידים את העלים מהגבעולים ומשתמשים בעלים.
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות.
2 שני שום קצוצים.
4 שיני שום כתושים.
מלח, פלפל, פלפל אנגלי.
שמן זית .
1 ליטר ציר של עוף
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השמן בתוך סיר בישול
  2. מטגנים את הבצל עד שמתרכך מוסיפים את השום הקצוץ ומוסיפים את הציר של העוף עד שמביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
  3. קוצצים את המלוח'יה דק ומוסיפים לתבשיל מוסיפים מלח ותבלינים, טועמים ומשפרים, משאירים על אש נמוכה כרבע שעה( חשוב לציין שהמלוח'יה לא מכסים כדי לשמור על צבעה הירוק והיפה) ובוזמנית מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום הכתוש עד שיזהיב מורידים מהאש ומוסיפים לתבשיל המלוח'יה שבסיר מכבים .
  4. מגישים בקערה עם תוספת לימון.
שלח לחבר הדפס מתכון