סינטה עם סלט קטן של ארטישוקים שרופים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
מסעדת לילית - כשר
כשר:
לא
זמן הכנה:
30 דקות + שעה-שעה וחצי זמן בישול
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
400 גרם סינטה נקייה
פלפל שחור שלם
6 ארטישוקים
1 ג'לי אדום קטן
2 לימונים
2 ס"מ ג'ינג'ר
שני גבעולי בצל ירוק
100 מ"ל שמן זית
20 מ"ל סויה קיקומן
מלח אטלנטי אפור (אפשר להשתמש גם במלח רגיל)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל 250-300 מעלות.
  2. צולים את הארטישוקים כשעה-שעה וחצי עד שהם נשרפים - העלים הופכים שחורים והלב עסיסי ורך.
  3. קולפים את העלים ומנקים מהשערות, מכינים את הסלט: קורעים את הלבבות לרבעים, פורסים את הצ'ילי לפרוסות דקיקות, בעזרת קולפן מקלפים את הלימונים (רק את החלק הצהוב של הקליפה) ופורסים דק. קולפים את הג'ינג'ר ופורסים לרצועות דקיקות. פורסים את הבצל החרוק באלכסון. מניחים את כל מרכיבי הסלט בקערה, מתבלים בשמן זית וסויה וסוחטים לימון אחד. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
שלח לחבר הדפס מתכון