שרימפס צרובים עם קרם כרובית ופטריות יער
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף נעם דקרס
כשר:
לא
זמן הכנה:
שעתיים
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
600 ג' שרימפס נקיים
1 ראש כרובית יפה וטרי
1 ראש ברוקולי טרי
2 מגשיות של פטריות יער טריות ביותר
שמן זית
1 כפית חרדל חלק מאיכות טובה
מיץ מלימון אחד
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל לבן (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הכרובית, חותכים אותה לפרחים עם הגבעולים ומבשלים בחלב עד שהם מתרככים.
  2. מסננים ומצננים מעט, טוחנים במעבד מזון עד שנוצרת מחית חלקה.
  3. מתבלים במלח ופלפל לבן טחון טרי.
  4. מפרידים את הברוקולי לפרחים, מבשלים במי מלח במשך דקה ומעבירים למי קרח. מסננים.
  5. מנקים את הפטריות וחותכים (ללא הרגליים) לרצועות דקות.
  6. מחממים בסיר קטן את קרם הכרובית על אש נמוכה מאוד.
  7. מערבבים בצנצנת את מיץ הלימון, השום, כפית חרדל ו - 100 מ"ל שמן זית, עד לקבלת נוזל חלק.
  8. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט שמן זית, כשהשמן מעלה מעט עשן.
  9. מוסיפים את השרימפס וצורבים אותם מעט, עד שהם משנים את צבעם לכתום.
  10. מוסיפים את פטריות היער והברוקולי, מלח ומעט שמן זית וממשיכים לצלות על אש גבוהה במשך חצי דקה נוספת, עד שהשרימפס מוכנים.
  11. שמים על צלחת שתי כפות נדיבות של קרם הכרובית ומפזרים מעל ומסביב את השרימפס והירקות. מזליפים מעל את הוויניגרט.
שלח לחבר הדפס מתכון