סלט שרימפס תאילנדי חריף
סוג המתכון:
טעם עולמי
בעל המתכון:
הגולש/ת השף ליאור יצחק
כשר:
לא
זמן הכנה:
כשעה שעה וחצי מינימום חצי שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4 מנות
מרכיבים:
1 כף שמן בוטנים
12 שרימפס לא מבושלים מנוקים וחצויים לאורך
1 גבעול עשב לימון קצוץ דק מאד
2בצלצלי שאלוט תאילנדים ורודים או בצלצל שאלוט רגיל, פרוס דק לאורך
חופן עלי כוסברה טריים קצוצים דק
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 פלפלון צ'ילי אדום טרי, פרוס דק ונקי מזרעים, אם מעדיפים
2 עלי כפיר ליים, ללא העורק המרכזי, פרוסים דק מאד לאורך וקצוצים
12 עגבניות שרי חצויות
חופן גבעולי נענע להגשה


רוטב תאילנדי:
4 כפות רוטב דגים וייטנאמי או תאילנדי
מיץ מ1 לימון או מ-2 ליים
2 כפיות סוכר חום
2 כפות משחת קארי תאילנדית אדומה
אופן ההכנה:
  1. מחממים את שמן הבוטנים בווק גדול, מוסיפים את השרימפס ומקפיצים במשך כדקה עד שהם נעשים אטומים. מעבירים לצלחת ומניחים להצטנן.
  2. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה גדולה, ובמזלג טורפים היטב עד שהסוכר נמס.
  3. מוסיפים את השרימפס ואת המרכיבים הנותרים, מלבד הנענע.
  4. מערבבים היטב ומעבירים לקערת הגשה גדולה.
  5. מקשטים בנענע ומגישים.
הערות והמלצות:
הערה לא את כל המרכיבים אפשר למצוא בכל סופר מרקט הייתי מציע שאת המוצרים האסייתים שקשים להשגה ( משחת קארי אדומה ושמן בוטנים) תקנו במכולת הסינית בתל אביב שברחוב הכובשים.
ליאור.
שלח לחבר הדפס מתכון