שרימפס ברוטב חריף בנוסח סיני סצ'ואן
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף איציק חנוך, מסעדת דולפין
כשר:
לא
זמן הכנה:
2 דקות הכנה, דקה אחת בלבד לבישול
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
2 מנות
מרכיבים:
4 שיני שום
1/2 שורש ג'ינג'ר קלוף
4 צ'ילי יבש חריף
1 פלפל חריף ירוק
גרידת לימון, מלימון אחד
3-4 כפיות רוטב קלמרי מבקבוק
1/4 כפית סוכר
1/4 כפית מלח
3 כפיות קורנפלור
ציר דגים או עוף
2 כפות ברנדי
1 כף שמן שומשום
רצועות אלכסוניות משני בצלים ירוקים
2 כפות כוסברה קצוצה
200 גרם שרימפס קריסטל, מקולף פרט לזנב
2 כפות שמן סויה (אפשר גם שמן זית)
3/4 כוס מים
אופן ההכנה:
  1. קוצצים את שיני שום והג'ינג'ר דק ומטגנים במחבת קטנה במעט שמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את הצ'ילי והפלפל החריף ומערבבים קלות.
  3. מקפיצים את השרימפס בתערובת ומוסיפים את התבלינים היבשים מלבד הקורנפלור. מערבבים כחצי דקה עד שהשרימפס נראה כמעט מוכן.
  4. מוסיפים את הברנדי תוך כדי הקפצה קטנה, יוצקים את הקורנפלור ו-3/4 כוס מים וציר דגים.
  5. מוסיפים את הכוסברה, שמן שמשום, בצל ירוק ומגישים.
  6. ניתן להגיש את המנה עם אורז לבן או נודלס.
שלח לחבר הדפס מתכון