שרימפס ברוטב עגבניות, נענע וחזה אווז מעושן
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
מסעדת ocean בר פירות ים - נסגר|מוסתר
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
4
מרכיבים:
800 גרם שרימפס מקולף ונקי
80 גרם חזה אווז מעושן חתוך לקוביות 1 ס"מ
10 עלי נענע חתוכים לרצועות דקות
150 מ"ל יין לבן יבש
50 גרם חמאה
מלח, פלפל, שאטה טחון
שמן זית
800 גרם רוטב עגבניות

להכנת הרוטב:
1 ק"ג עגבניות חתוכות 2 ס"מ
50 גרם שום קלוף ופרוס
100 גרם בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
100 גרם סוכר לבן
100 מ"ל שמן זית
מלח פלפל
מעט מים לדילול הרוטב
אופן ההכנה:
  1. להכנת הרוטב:
  2. 1. לטגן בסיר שמן זית, שום פרוס, עגבניות חתוכות ובצל, עד ריכוך.
  3. 2. לתבל ולדלל במעט מים. לרוטב סמיך, לקרר מעט ולטחון בבלנדר.
  4. 3. לחמם במחבת גדולה שמן זית, ולהוסיף אווז מעושן. לטגן עד פריכות מבלי לשרוף.
  5. 4. להוסיף שום פרוס, יין לבן ולבשל עד צמצום היין לחצי.
  6. 5. להוסיף רוטב עגבניות לפי הצורך, לתבל במלח, פלפל, שאטה.
  7. 6. להוסיף חמאה, לערבב ולהוסיף נענע קצוצה.
  8. 7. להכניס למחבת את השרימפס למשך דקה וחצי, עד שהם מתקפלים וצבעם הופך לבן אטום.
שלח לחבר הדפס מתכון