שרימפס בקולי פלפלים ואספרגוס על מצע שערות אורז
סוג המתכון:
מאכלי ים
בעל המתכון:
השף אופיר ארבל, מסעדת אוויטה
כשר:
לא
זמן הכנה:
15-20 דקות הכנה ועוד כ5-10 דקות בישול
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
7
מרכיבים:
300 גרם שרימפס נקי (להשאיר את הזנב)
פלפלים קלויים בצבעים שונים
1 פלפל צ'ילי נקי מגרעינים
3 שיני שום טרי
2 יח' אספרגוס
4 כפות שמן זית
1 כף בלסמי
1 כפית סוכר
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1/4 כוס יין לבן
פלפל שחור גרוס טרי
6 כפיות חלב קוקוס
מעט שמנת
אופן ההכנה:
  1. לקלות את כל הפלפלים על האש (מומלץ) או בגז או בתנור (לקלף ולנקות מגרעינים היטב)
  2. להעביר למג'ימיקס ולטחון היטב עם שמן הזית, הבלסמי, שן שום, מלח/פלפל ומעט סוכר.
  3. לזלף לאט מעט שמנת (42% מומלץ!) לתערובת.
  4. להעביר את התערובת לסיר קטן ולבשל עם היין הלבן (לחיזוק הטעמים מומלץ להוסיף עלה דפנה ופלפל שחור גרוס טרי)
  5. במקביל לחלוט 3 אספרגוסים (גבעולים חצויים) במים חמים למס' שניות, להעביר למי קרח ולצנן.
  6. במחבת עם חמאה להקפיץ את השרימפסים עד לקבלת צבע ורדרד של השרימפס. לתבל במעט שום קצוץ, פלפל גרוס ומלח.
  7. להוסיף לשרימפסים את קולי הפלפלים שהכנו, לבשל כדקה ביחד ולהוסיף מעט חלב קוקוס ולהגיע לרוטב סמיך-אך לא יותר מדי
  8. לחלוט במים חמים אטריות אורז, להניח בצלחת עמוקה ומעל לסדר את השרימפס לגובה עם הקולי פלפלים מעל למנה. לסדר בX את האספרגוס, לקשט בעלי נענע קצוצה ולהגיש.
שלח לחבר הדפס מתכון