שוקי עוף ממולאים ברוטב יין
סוג המתכון:
עופות, שונות
בעל המתכון:
הגולש/ת לימור בן-שושן
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעה
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
לפי העין
מרכיבים:
1 חבילת שוקיי עוף
1 חבילת בשר בקר טחון
פיטריות שמפיניון קצוצים(אפשר מקופסא)
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצים
צנוברים
1 גיבעול רוזמרין
לתיבול: מלח,פלפל לבן
אבקת מרק עוף
אבקת תיבול בשר
אבקת פיטריות
1/2 בקבוק יין לבן לבישול
מעט שמן רגיל לבישול.
אופן ההכנה:
  1. במחבת גדולה מטגנים את השום,הבצל,1/2 כמות של הפיטריות,רוזמרין והבשר הטחון.מטגנים היטב עד שהבשר משחים,תוך כדי עירבוב.ומתבלנים.
  2. לטיפול השוקיים:מסירים מהשוקיים את העור.בעזרת סכין חדה מבצעים תנועה סיבובית ושולפים את העצ כך שהשוק נהפך למעיין שקית מילוי.
  3. ממלאים את שוקי העוף בתערובת הבשר.
  4. בסיר ניפרד מטגנים בצל.מוסיפים את היין הלבן היבש,מעט אבקת מרק עוף,אבקת פיטריות ומרתיחים.
  5. מוסיפים את השוקיים ומביאים אותם לבישול.
הערות והמלצות:
1)ניתן לבצע את המתכון במקום בבישול כמו תהליך לבישול שניצל,ליטבול את השוקיים בביצה בפרורי לחם ולטגן,להגיש לצד תוספת.יש לציין כי ילדים מאוד אוהבים את המנה הזו.
2)במקום להסיר את העור מהשוקיים ניתן לידחוף לתוכו אגוזי בולדוג.
שלח לחבר הדפס מתכון