שוקיים הודו/נקבה בתבשיל חבושים שזיפים- מרי גמליאל
סוג המתכון:
עופות
בעל המתכון:
הגולש/ת מרי גמליאל
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
5
מרכיבים:
5 שוקיים הודו/נקבה
2 חבושים
6 שזיפים מיובשים
2 בצלים
2 כפות שמן
2 גזרים
2 כפות דבש
4 כפות רוטב סויה
כפית אבקת מרק עוף
קורט מלח
פלפל שחור, זנגביל, אגוז מוסקט ומעט הל לתיבול לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. להניח את השוקיים בסיר שטוח ולבשל על אש קטנה ברוטב של עצמו עד לריכוך (כשעה). להוסיף את הבצל חתוך לפרוסות, את החבושים חתוכים לקוביות והגזר חתוך לפרוסות .
  2. ממשיכים לבשל עד לריכוך של החבושים וקבלת גוון זהוב של התבשיל. להוסיף את השזיפים המיובשים.
  3. להכין בצלוחית רוטב מהשמן דבש, סויה, אבקת מרק, קורט מלח והתבלינים ולשפוך בזהירות מסביב ועל פני התבשיל
  4. להמשיך לבשל עד לקבלת סמיכות .
  5. להגיש חם עם עיטור של גרידת לימון דקה.
שלח לחבר הדפס מתכון