פאי רועים
סוג המתכון:
בשרים
בעל המתכון:
השף צחי בוקששתר, מסעדת Black Bar 'n' Burger - סינמה סיטי
כשר:
כן
זמן הכנה:
שעתיים +
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מרכיבים:
לגולש:
1 ק"ג בשר בקר לצלי
1/4 כוס שמן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 בצלים גדולים קלופים
4 עגבניות בשלות
2 כפות רסק עגבניות
5 גבעולי סלרי
4 גזרים גדולים קלופים
2 כוסות בירה לבנה
1 גבעול תימין טרי או 1/4 כפית קימל שלם

לפירה:
2 ק"ג תפוחי אדמה מזן לבן
6 חלמוני ביצים
מעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
  2. מעמידים סיר גדול בעל תחתית עבה על להבה גבוהה.
  3. משחימים את הבשר בשמן, ומוציאים אותו בכף מחוררת.
  4. קוצצים דק את כל הירקות, מבלי לערבב אותם.
  5. מטגנים את הבצלים בסיר, מוסיפים את שאר הירקות ומחזירים את הבשר לסיר.
  6. מנמיכים את האש, ויוצקים פנימה 4\1 כוס בירה ואת רסק העגבניות.
  7. מוסיפים את התבלינים, ובהדרגה את שארית הבירה. מבשלים שעתיים וחצי על אש נמוכה, בסיר מכוסה. מצננים.
  8. מבשלים את תפוחי האדמה הקלופים במי מלח עד לריכוך.
  9. מסננים ומניחים במסננת זמן ארוך עד לייבוש - רצוי אפילו לייבש בתנור על חום נמוך או לסחוט את שאריות המים בכוח.
  10. מוסיפים את חלמוני הביצה, ומתבלים בעדינות.
  11. מועכים במועך תפוחי אדמה או במזלג, אבל לא במכשיר חשמלי.
  12. קוצצים את הגולאש בסכין גדולה לפיסות קטנות יותר.
  13. מניחים שכבה של הגולאש בתבנית חסינת אש גדולה או בתבניות אישיות.
  14. מזלפים מעל את הפירה משקית זילוף או פשוט מורחים אותו בשכבה אחידה.
  15. ניתן להכין הכל מראש ולשמור במקרר, מכוסה בניילון נצמד.
שלח לחבר הדפס מתכון