נודלס פירות ים (סי פוד נודלס)
סוג המתכון:
פסטות, מאכלי ים, טעם עולמי
בעל המתכון:
השף קוסקה רז, מסעדת MOJO Asian Foodbar
כשר:
לא
זמן הכנה:
10-30 דקות
דרגת קושי:
שיא הקלילות
מספר מנות:
-
מרכיבים:
הבסיס למנה:
15 ג' מחית קארי צהוב
כף חלב קוקוס
כף רוטב דגים
קורט מלח
קורט כורכום
קורט פלפל שאטה גרוס

לערבב היטב עד לקבלת מסה אחידה

חומרים למנה:
1.5 כף שמן
1 כפית שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית סוכר
2-3 מולים חלוטים
50 ג' שרימפס
50 ג' נתחי קאט פיש (דג נהרות)
50 ג' טבעות קלמארי
20 ג' ראשי קלמארי
4-5 כפות ציר מרק עוף טרי
4-5 כפות רוטב בסיס
220 ג' אטריות ביצים
0.5 בצל שאלוט חתוך לאורכו
0.5 בצל ירוק חתוך 3 ס"מ
חצי כוס נבטים
חצי פלפל אדום חתוך לרצועות
2-3 עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
  1. בווק חם מקפיצים את השום,ג'ינג'ר,קאט פיש ופרות הים למשך דקה עד להחלפת גוון
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים
  3. מוסיפים את רוטב הבסיס ומערבבים יחד עם אבקת מרק עוף
  4. מוסיפים את הציר ומערבבים
  5. מוסיפים את הירקות ומקפיצים למשך דקותיים
  6. מוסיפים את הנודלס ומקפיצים למשך 2-3 דקות נוספות
  7. מעבירים לצלחת הגשה ומעטרים עם כוסברה קצוצה ופלח לימון להשלמת הטעם
שלח לחבר הדפס מתכון