סקונס
סוג המתכון:
מאפים, קינוחים
בעל המתכון:
הגולש/ת אסנת ואבי עסור
כשר:
כן
דרגת קושי:
דורש השקעה
מרכיבים:
60 גרם מרגרינה
240 גרם קמח תופח
כפית שטוחה של אבקת אפיה
30 גרם סוכר
7 כפות חלב או לבן
30-60 גרם צימוקים
אופן ההכנה:
  1. מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים עם כף עץ עד שנוצר בצק רך.
  2. לשים בעדינות את הבצק על קרש מקומח, לא ללוש יותר מדי בכדי לא להקשות את הבצק.
  3. לרדד את הבצק לעובי של 1.5 ס"מ.
  4. לחתוך את הבצק בעזרת חותכן או בעזרת כוס זכוכית מקומחת (בכדי שהבצק לא יידבק לכוס)
  5. לשמן תבנית אפיה ולהניח עליה את הסקונס, אפשר לשים אותן קרובות זו לזו מכיוון שהן לא גדלות באפיה.
  6. להבריש את הסקונס בחלב (חלב בלבד, לא מוצרי חלב אחרים).
  7. לאפות בתנור בחום של 215 מעלות צלזיוס בתנור שחומם מראש במשך 12 עד 15 דקות.
  8. נהוג להגיש חם או קר עם clotted cream & jam אבל מכיוון שאין בארץ, אפשר להסתדר גם עם חמאה וריבה.
שלח לחבר הדפס מתכון