חורשט סבזי
סוג המתכון:
בשרים, תבשילים
בעל המתכון:
מסעדת דודה - ביסטרו עברי
כשר:
לא
דרגת קושי:
דורש השקעה
מספר מנות:
6-8 מנות
מרכיבים:
לכמות של 2 קילו בשר צלי כתף ( 8 – 6 מנות )
בשר חתוך לקוביות גדולות ( גודל של 8 ס"מ * 8ס"מ )
3 בצל חתוך גס
2 כוסות תרד או מנגולד שטופים
3 צרורות פטרוזיליה חתוך גס
2 צרור כוסברה חתוך גס
1 בצל ירוק חתוך גס
5 יח' לימון פרסי
0.5 ליטר שעועית אדומה שהושרתה ללילה
2 כפות שמבלילה (עלי חילבה מיובשים )
200 מ"ל לימון סחוט
כף כורכום
אופן ההכנה:
  1. בסיר גדול מטגנים בצל ומוסיפים כורכום. מוסיפים פטרוזיליה כוסברה שמבלילה תרד\מנגולד ובצל ירוק ומטגנים 5 דקות ביחד
  2. מוסיפים את הבשר לעוד 5 דקות ומערבבים. מוסיפים שעועית , לימון פרסי ולימון סחוט .
  3. מוסיפים מים רותחים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים שתי כפות מלח מערבבים ומנמיכים את האש לשעתיים וחצי.
  5. בודקים טעמים ושהשעועית רכה ומוכנה לאכילה ומורידים מהאש.
  6. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז בסמטי לבן.
שלח לחבר הדפס מתכון